Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România: Criza politică a speriat investitorii

România nu este izolată din punct de vedere economic, dar vacarmul politic din ultimele două luni a determinat ieşiri de capital şi investiţii amânate. Afirmaţia a fost făcută, în exclusivitate la The Money Channel, de Sorin Mîndruţescu, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România, arată portalul Money.ro.

“E poate un cuvânt dur izolare din punct de vedere economic. În schimb ce pot să vă spun este că nu a ajutat deloc această perioadă extrem de tulbure din ultimele trei luni de zile. Eu folosesc de foarte multe ori o butadă. Decizia de investiţie se bazează foarte mult şi pe o anumită stare de spirit. Nu e vorba numai de un plan de afaceri, de un internal investment sau de un profit investment account care trebuie să dea bine când tragi linie. Dacă activitatea economică nu se află pe locul fruntaş în agenda publică, creându-se astfel o stare de spirit propice unei investiţii, investitorul stă în cel mai bun caz în expectativă.

(…) Am asistat şi la anumite mici, ca să nu zic medii ieşiri de capital, dar în cel mai bun caz pot spune că am văzut investiţii amânate.

Sursa: Money.ro
Foto:  shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *