Preşedintele Camerei de Comerţ: Grecia trebuie să-şi renegocieze programul de salvare pentru a asigura creşterea economică

Grecia va trebui să asigure un consens în cadrul clasei politice și să-și renegocieze condițiile fondului de salvare pentru a putea să revină pe piețele financiare și să clădească un program de creștere economică pe termen lung, consideră președintelui Camerei de Comerț din Atena, potrivit Adevarul.ro.

„Avem nevoie de un guvern reprezentativ pentru cel puțin 50% din electoratul Greciei, chiar și partidele mici trebuie să participe. Trebuie să renegociem părți din programul de salvare deoarece trebuie să asigurăm creșterea economică și să sporim veniturile statului”, a declarat Costas Michalos, președintele Camerei de Comerț din Atena pentru CNBC.

„Nu am simplificat obstacolele birocratice pentru mediul de afaceri și avem nevoie de reforme imediat. Avem nevoie de autoritate politică și dorință politică pentru a câștiga încrederea investitorilor internaționali”, a adăugat președintele Camerei de Comerţ.

Totodată, el a atras atenția că orice fel de guvern al Greciei, având în componență oricare combinație de partide, se va dovedi impotent în a implementa reducerile de cheltuieli promise.

„Guvernul se confruntă cu dificultăți în a implementa măsurile de austeritate, a rămas în urmă cu reformele și este de presupus că situația va continua”, a declarat acesta.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  astreonline.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *