Presedintele comitetului executiv CSI respecta optiunea europeana a Moldovei

moldovaPreşedintele comitetului executiv al CSI, Serghei Lebedev, a declarat că respectă opţiunea R.Moldova, care “şi-a fixat drept prioritate integrarea europeană” şi că se bucură că “există susţinere pentru dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu ţările CSI”, transmite corespondentul NewsIn.”Este o abordare pragmatică”, a declarat preşedintele comitetului executiv al CSI, Serghei Lebedev.

În deschiderea reuniunii miniştrilor de externe ai CSI, gazda evenimentului, ministrul moldovean de externe Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova şi-a ales drept prioritate principală integrarea în Uniunea Europeană. “Alegerea noastră europeană nu înseamnă că nu vom păstra legăturile de cooperare reciproc avantajoase cu statele CSI, atât în plan bilateral, cât şi multilateral. Republica Moldova va fi un partener previzibil, credibil şi pragmatic pentru toate statele comunităţii”, a declarat Iurie Leancă.

La încheierea reuniunii, Iurie Leancă şi preşedintele comitetului CSI Serghei Lebedev au susţinut o conferinţă comună de presă.

Lebedev a declarat că reuniunea a decurs bine şi au fost semnate mai multe documente importante. “Cel mai important document a figurat cu numărul unu pe ordinea de zi. Este vorba de adresarea comună cu ocazia a 65 de ani de la victoria în cel de-al doilea război mondial. Textul a fost semnat de toţi miniştrii. El confirmă poziţia comună a ţărilor CSI, sprijinul pentru veterani şi încurajarea tinerilor în a-şi aminti de veterani şi a-i respecta”, a spus Lebedev.

Iurie Leancă a anunţat că Republica Moldova a transmis preşedinţia CSI Federaţiei Ruse şi a dorit succes Moscovei, care va organiza următorul summit, în mai 2010. Potrivit lui, aspiraţiile de integrare europeană şi prezenţa concomitentă a Republicii Moldova în CSI nu se contrazic şi nu contravin intereselor ţării.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.