Connect with us

ROMÂNIA

Francois Hollande îndeamnă România să vorbească la Bruxelles despre aderarea la Schengen: Trebuie să discutăm despre ce contribuție pot aduce aeroporturile din România la securitatea spațiului Schengen

Published

on

Președintele Franței, Francois Hollande, a sosit în România pentru vizita bilaterală pe care o efectuează marți, 13 septembrie, fiind deja primit cu onorurile oficiale la Palatul Cotroceni de către omologul său român, Klaus Iohannis. Hollande a depus deja o coroană de flori la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol.

iohannis hollandeCei doi șefi de stat vor avea avea atât convorbiri tete-a-tete, cât și convorbiri oficiale, alături de delegațiilor oficiale, urmând ca la ora 10.30 să susțină o declarație comună de presă. Declarațiile vor fi transmise în format LIVE TEXT pe CaleaEuropeana.ro.

LIVE TEXT

Klaus Iohannis:

– Este o deosebită plăcere să vă avem la București

-Vizita de stat este o puternică afirmare a importanței pe care o acordăm Parteneriatul Strategic

– Avem un Parteneriat Strategic aprofundat și intensificat

-Este o relație care are o prioritate pentru țara noastră. Am confirmat asta în cei 136 de ani de relații diplomatice

-Mă bucur că vizita are loc în anul în care aniversăm 25 de ani de la semnarea Tratatului de înțelegere amicală între România și Franța

-Vizita de azi confirmă o relație solidă.

-Avem un parteneriat excepțional caracterizat de un grad înalt de cooperare

-Împărtășim aceeași viziune despre dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic

-Am examinat realizarea primelor obiective ale Foii de parcurs a Parteneriatului Strategic, foaie actualizată în acest an la Paris

-Am fost de acord să intensificăm acordul, care până acum a fost axat pe o corelare de politică externă, prin reuniuni între miniștrii de Externe.

-Am decis să extindem acest nivel de colaborare și la nivelul miniștrilor Apărării, în condițiile în care România și Franța au abordări comune.

-Am discutat despre nevoia de a susține numeroase aspecte ale cooperării sectoriale, unde am menționat importanța dimensiunii economice

-Mă bucur că domnul președinte va vizita azi și uzina Airbus Helicopters de la Ghimbav, un proiect care va avea un succes asemenea proiectului de tradiție Dacia-Renault.

– Am convenit să adâncim cooperarea în domenii de excelență: inovarea și cercetarea și științifică.

-Mă bucur că avem posibilitatea de a vizita împreună Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele

-Cred în transformarea relațiilor româno-franceze într-o poveste de succes.

-Am discutat despre pregătirea proiectului comun, în care vom celebra centenarului României Mari (1918-2018)

-La finele săptămânii vom participa împreună la summitul de la Bratislava, în cadrul căruia vom discuta despre viitorul UE

-România va participa acolo substanțial și activ la procesul demarat la nivelul UE pentru soluții pragmatice care să recâștige încrederea cetățenilor europeni. 

-Rezultatul summitului de la Bratislava trebuie să fie o Uniune mai inclusivă, mai flexibilă în proceduri, mai aproape de cetățeni.

-Trebuie să prevenim fragmentarea și deci, trebuie să ne concentrăm pe acțiuni care ne unesc.

-Trebuie să comunicăm mai mult, mai bine și mai inteligent despre Uniunea Europeană.

-Prioritățile noastre strategice trebuie să fie securitatea internă și externă a UE, creșterea economică și a locurilor de muncă, bugetul UE și piața internă.

-Am avut discuții și pe dosare sensibile: am abordat împreună, foarte constructiv, tematica aderării României la spațiul Schengen și credem că putem să găsim împreună soluții pentru directiva detașării lucrătorilor.

-Am avut oportunitatea să discutăm despre Vecinătatea Estică, Orientul Mijlociu și Nordul Africii, acolo unde Franța se implică activ.

-Domnule președinte, vă mulțumesc pentru vizita pe care o efectuați în România și pentru că se conturează o cooperare mai bună în interesul României, al Franței și al Uniunii Europene

Francois Hollande:

– Este prima vizită de stat a unui președinte al Franței în România din 1997, de la Jacques Chirac încoace.

-Răspunsul meu la invitația de a veni aici este răspunsul la relația care s-a legat între țările noastre.

-Această vizită de stat nu trebuie doar să respecte și să implementeze Parteneriatul nostru Strategic, ci să-l aprofundeze.

-Împreună ne vom deplasa la instalația laserului ELI-NP, acolo unde cercetătorii de nivel înalt au putut să-și pună în comun cunoștințele pentru găsirea luminii extreme.

-Trebuia ca românii și franceză să-și unească eforturile pentru a reuși să găsească lumina extremă.

-Al doilea exemplu despre ce înseamnă acest Parteneriat Strategic este ceea ce vom face la Brașov pentru uzina de elicoptere.

– Franța și România au dorința de a cooperare în ceea ce înseamnă apărarea.

-Miniștrii de Externe se întâlnesc în mod regulat, iar acum și cei ai Apărării se vor întâlni regulat.

-Dorim ca țările noastre să aibă analize aprofundate, să coopereze mai intens în chestiunile apărării.

-Obiectivul nostru este să avem o industrie europeană a apărării.

-Franța a înțeles că România dorește să se dezvolte, să se deschidă, să se integreze în Uniunea Europeană.

-Această vizită de stat vrea să pună în lumină și cooperarea universitară la nivel înalt.

-Franța este prima destinație a studenților români în cadrul programului Erasmus. Sunt mai bine de 4000 de studenți români în Franța și dorim să fie și mai numeroși.

-Această atractivitate vine din francofonia pe care o împărtășim. România a găzduit acum câțiva ani Summitul francofoniei.

-Cultura franceză a fost îmbogățită de mulți români care și-au trăit exilul în Franța.

-Cu ocazia centenarului României moderne au decis să organizăm un sezon cultural încrucișat, între 2018 și iulie 2019. Între ianuarie-iunie 2019, România va deține președinția UE.

– La Bratislava avem aceleași priorități: să asigurăm securitatea și să ne protejăm frontierele externe, țările membre Schengen, dar și cele care aspiră trebuie să facă același efort.

-Trebuie discutat la Bruxelles despre ce contribuție pot aduce aeroporturile din România la securitatea spațiului Schengen.

-Europa înseamnă creștere, Europa înseamnă locuri de muncă. Planul Juncker trebuie să capete mai mult sens.

-Directiva cu privire la lucrătorii detașați trebuie revizuită pentru a respecta principiile care ne unesc.

-Am abordat cu președintele Iohannis și chestiunea romilor, o chestiune care a avut consecințe politice în Franța. S-au găsit răspunsuri pentru a controla deplasarea populațiilor.

-Am abordat subiecte internaționale, precum Ucraina. Trebuie să ne asigurăm că aceste acorduri vor fi singura metodă pentru stabilitate și pace.

-În Orientul Mijlociu trebuie să sprijinim toate eforturile pentru încetarea ostilităților.

-Ceea ce se întâmplă acum este un atac la adresa drepturilor omului.

-Mulțumesc României pentru solidaritatea pe care a avut-o față de Franța ca urmare a atentatelor, dar și pentru sprijinul acordat în Mali și în alte situații.

-Există riscuri pentru securitatea Europei și trebuie să abordăm această chestiune și la Bratislava.

-Am vorbit despre ratificarea acordului COP21. Franța, China, SUA sau Brazilia au ratificat deja acest acord.

-Trebuie să avem o Europă implicată în acest acord.

-Sunt fericit că mă aflu în România, o țară europeană. România nu e o țară ca oricare alta, avem legături comune, împărtășim o cultură.

-Aici în România am impresia că mă aflu acasă și vă mulțumesc pentru acest lucru.

Întrebări din partea presei:

Francois Hollande:

-Europa nu mai funcționează pe blocuri, este o istorie trecută. Europa s-a unit și a făcut-o pentru că trebuie să împărtășească aceleași valori și perspective.

-Europa s-a confruntat cu situații foarte dificile în ceea ce privește chestiunea refugiaților și au fost divergențe. La Bratislava trebuie să găsim soluții pentru protecția frontierelor. Trebuie să ne asigurăm că apărarea europeană nu este doar un principiu evocat, ci trebuie să se efectueze prin etape.

-S-a prezentat deja un plan pentru apărare de către miniștrii Apărării din Germania și Franța. Împreună cu România punem bazele unei industrii de apărare.

– Întrebarea de la Bratislava: de ce ne aflăm împreună toți 27? Să ne asigurăm că Europa este sigură și că Europa aduce prosperitate. Iată miza planului Juncker. Să avem valuri de investiții pentru a ne pregăti pentru economia de mâine. Europa trebuie să fie speranță. Dacă nu mai este speranță, nu mai este Europa.

– Trebuie să fixăm o agendă până la aniversarea tratatului de la Roma pentru că trebuie să arătăm că UE a venit cu un nou impuls, acela al apărării europene.

Klaus Iohannis:

– În chestiunea Schengen, România este sprijinită de Franța. Am discutat cu președintele Hollande și cred că acest demers este unul solid și sustenabil în cadrul Uniunii Europene.

-Este important să ne punem întrebarea: ce așteaptă europeanul de la Uniunea Europeană? Prosperitate și securitate. Chestiunea securității, externe și interne, este în atenția noastră, a tuturor. 

-Dacă vorbim de securitate externă, o bună parte din concept se referă la protecția frontierelor externe. România nu este membru al spațiului Schengen.

-Dacă am trage o concluzie ca urmare a crizei migrației, cu toată modestia, pot spune că România știe cum să apere granița externă a UE.

-România acționează ca un membru de facto al spațiului Schengen.

-În acest sens, este beneficiul Uniunii ca România să vină cu expertiza ei în acest spațiu. Din motive practice, acest lucru nu se poate realiza dintr-odată. Trebuie să facem cât de curând demersurile potrivite la Bruxelles pentru a beneficia de securitatea aeroporturilor românești.

-Securitatea în aeroporturile românești și programul PNR arată că aceasta este la cel mai înalt nivel.

-Ne pregătim pentru acel sezon cultural încrucișat și vor fi mulți artiști care vor dori să călătorească în țara noastră.

Despre armata europeană

Francois Hollande:

-Securitatea și apărarea încep cu protecția frontierelor. Am mărit numărul pazelor de coastă, de frontieră. Trebuie să mărim toate efectivele. Protecția și apărarea frontierelor înseamnă și vapoare care să survoleze Marea Mediterană. Trebuie să combatem și filierele și traficul de persoane.

– Trebuie să investim mai mult. Eforturile principalelor țări europene nu sunt suficiente. Franța oferă cel mai mare buget de apărare pentru Europa, dar trebuie să investim pentru a ne asigura că avem capacități și tehnologii.

-Un al doilea efort pe care trebuie să îl facem este proiectarea forțelor. Să stabilim, printr-un plan de urgență, dacă putem trimite forțe armate în afara Europei.

-Apărarea împotriva terorismului cere o pregătire a Europei care să fie diferită de cea trecută. Europa trebuie să intre într-o etapă nouă de finanțare și organizare a apărării ei.

Klaus Iohannis:

-România sprijină inițiativa franco-germană pentru apărare comună. Avem nevoie de o mai bună dotare și de revigorare a industriei de apărare din Europa. Nu dorim să dezvoltăm o inițiativă care înlocuiește formatul NATO, ci una care vine în completarea și lucrează împreună cu NATO. Acest lucru va duce la îmbunătățire netă și pe termen foarte lung a capacității UE de a interveni în situații de criză.

Francois Hollande:

– Țările europene fac parte, majoritatea, din NATO. Trebuie să rămânem și să participăm la acțiunile NATO. Dar și Europa trebuie să se organizeze ca să nu depindă de capacitățile unei puteri exterioare. În cadrul Alianței trebuie să ne asigurăm că Europa este apărată și că putem răspunde. Trebuie să fim autonomi.

-Franța este atașată NATO, dar și autonomiei. Toate țările trebuie să avem această poziție.

-Din discuțiile de la summitul NATO s-a degajat această idee.

Klaus Iohannis:

-Garanția constă că nu se dorește înlocuirea NATO cu armata europeană. Nu dorim o concurență sau o înlocuire, ci o sinergie între inițiativele UE și NATO.

După vizita de la Palatul Cotroceni, preşedintele Franţei va merge alături de Klaus Iohannis la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele, unde va vizita Camerei de Control Laser.

La ora 13:00, Francois Hollande se va întâlni cu premierul Dacian Cioloş în cadrul unui prânz oficial. Preşedintele francez şi premierul român vor merge apoi la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav.

Marţi seară, Klaus Iohannis va oferi o cină oficială pentru preşedintele francez. Șeful statului a decis, înaintea întrevederii, decorarea cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Colan a omologului său francez, Francois Hollande. 

Decorarea a fost făcută având în vedere propunerea ministrului Afacerilor Externe. Ordinul Național “Steaua României” este cea mai înaltă distincție a statului român, iar gradul de Colan este al șaselea în ordine crescătoare și cel mai înalt grad al acestui Ordin.

Citiți și Vizită importantă în România înainte de summitul UE-27 de la Bratislava: Președintele Franței vine la București după opt ani de la semnarea Parteneriatului Strategic româno-francez

Obiectivul vizitei lui Hollande îl constituie dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic româno-francez şi continuarea dialogului bilateral.

Potrivit Administrației Prezidențiale, o atenţie deosebită va fi acordată în cadrul vizitei dimensiunii economice, Franţa fiind al patrulea partener comercial al României şi al cincilea investitor în ţara noastră. De asemenea, va fi inaugurată, de către cei doi Preşedinţi, pregătirea concretă a Sezonului cultural încrucişat, proiectul comun prin care se va marca, în Franţa şi în România, Centenarul creării României Moderne (1918 – 2018).

Un subiect foarte important al discuţiilor va fi relansarea proiectului european, inclusiv în pregătirea reuniunii informale în format UE-27, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie.

Preşedintele României va sublinia importanţa unei cooperări întărite între România şi Franţa pe această temă şi va prezenta viziunea României privind consolidarea Uniunii Europene, pentru a fi mai eficientă, mai pragmatică, mai sigură, orientată spre rezultate concrete şi mai aproape de cetăţenii europeni, precum şi domeniile concrete pe care ar trebui concentrată acţiunea în acest scop în perioada următoare.

Alte subiecte care vor fi discutate în cadrul consultărilor vor privi, printre altele, securitatea internă a UE / funcţionarea spaţiului Schengen, cooperarea în combaterea terorismului şi în domeniul securităţii, inclusiv în cadrul NATO, în contextul deciziilor Summitului de la Varşovia, evoluţiile din Vecinătatea Estică şi Sudică.

Pe agenda de marţi se află şi prezenţa la Forumul Economic „Parteneriatele franco-române de viitor”.

Vizita de stat a preşedintelul Franţei vine în contextul mai multor vizite, întâlniri la nivel înalt, care au avut loc în ultimii doi ani: vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea şi semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic româno-francez de către premierii celor două state chiar în iunie anul acesta.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

POLITICĂ

Sondaj: Două treimi dintre români (66%) vor o guvernare stabilă formată dintr-o alianță de partide puternice după 2024

Published

on

© Eurobarometru 2018 (Democracy on the move)

Două treimi dintre români, mai exact 66%, vor o guvernare stabilă formată dintr-o alianță de partide puternice după 2024, arată datele unui sondaj comun PNL și PSD consultat de CaleaEuropeană.ro.

Întrebați dacă sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, 53% dintre persoanele chestionate au răspuns cu ”Da”, în vreme ce 35% se opun comasării, iar 12% nu și-au exprimat nicio opinie sau nu au răspuns.

Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat rămân pe primele locuri în preferințele electoratului, în timp ce AUR și USR sunt în scădere, mai arată datele.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 31% dintre respondenți ar vota cu PSD și 20% ar opta pentru PNL. AUR ar obține 18%, în vreme ce Alianța Dreapta Unită s-ar clasa pe locul al patrulea, cu 15%.

Sondajul Avangarde a fost realizat între 19-20 februarie, prin metoda CATI (interviu telefonic), pe un eșantion de 950 de subiecți. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul Mircea Fechet a discutat cu reprezentanții Google despre utilizarea celor mai performante soluții digitale pentru a răspunde nevoilor Ministerului Mediului

Published

on

© Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, și secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu au primit, săptămâna trecută, vizita delegației companiei Google, condusă de Marcus Jadotte – vicepreședintele responsabil de afaceri guvernamentale și Cloud și din care au făcut parte Elisabeta Moraru – Country Director Google România și alți reprezentanți ai conducerii Google.

 

În cadrul întâlnirii, s-a discutat posibilitatea utilizării celor mai performante soluții digitale disponibile în prezent pentru a răspunde nevoilor actuale ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pe trei paliere: valorificarea datelor colectate în prezent, facilitarea interacțiunii cu cetățeanul ș simplificarea procedurilor interne.

„Ne-am întâlnit cu top-managementul uneia dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume pentru a înțelege mai bine cum putem utiliza, în activitatea noastră curentă, tehnologiile moderne de tip AI, Cloud computing, analiză big data și big query. Cu siguranță oportunitățile sunt multiple, fie ca vorbim de managementul forestier, cel al deșeurilor sau al ariilor naturale protejate. Am convenit că, în perioada următoare, ne vom concentra pe identificarea acestor soluții”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Discuțiile au avut loc în contextul seriei de întâlniri pe care conducerea Google le-a avut, la nivelul Guvernului, cu privire la viitoarele investiţii în infrastructura digitală, inovare şi proiecte de cercetare în România, în cadrul reformei administrației publice, a reformei digitale și a transferului în cloud a sistemelor IT de stat.

Continue Reading

POLITICĂ

Președintele Senatului: Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forță politică din UE și după alegerile din iunie

Published

on

© Nicolae Ciucă - Facebook

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forță politică din Uniunea Europeană și după alegerile din iunie.

Acest mesaj a fost transmis de Președintele Senatului în cadrul întâlnirii cu Alberto Núñez Feijóo, președintele Partidului Popular din Spania.

„Este în interesul democrației să prezentăm alegătorilor din țările noastre avantajele pe care UE le aduce fiecăruia. Atât România, cât și Spania beneficiază de fonduri de la Bruxelles, care dezvoltă regiuni și comunități, recuperând decalaje economice”, a transmis Nicolae Ciucă. 

De asemenea, fostul premier i-a propus președintelui Partidului Popular din Spania să discute cu reprezentanții comunității românești despre intențiile lor de implicare în viața politică, economică și socială de aici: „L-am rugat ca partidul său să sprijine demersul guvernamental pentru acordarea dublei cetățenii pentru români și să îndrepte regimul de taxare la care este supusă Biserica Ortodoxă.”

Nicolae Ciucă i-a urat lui Alberto Núñez Feijóo ca, în alegerile europarlamentare, partidul său să își păstreze primul loc obținut în scrutinul parlamentar de anul trecut.

„Mai multe detalii despre strategia popularilor europeni pentru alegerile din iunie vom discuta la congresul PPE, pe care PNL va avea onoarea să îl găzduiască pe 6-7 martie, la București”, a conchis președintele Senatului.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

POLITICĂ11 mins ago

Sondaj: Două treimi dintre români (66%) vor o guvernare stabilă formată dintr-o alianță de partide puternice după 2024

U.E.42 mins ago

Moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi: UE l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri rus la Bruxelles pentru a-și exprima ”indignarea”: Cerem ”Rusiei să autorizeze o anchetă internaţională independentă”

SUA52 mins ago

SUA vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei pe fondul morții lui Aleksei Navalnîi și a războiului din Ucraina

PARLAMENTUL EUROPEAN1 hour ago

UE a convenit asupra unor noi reguli pentru a avea un aer mai curat și o reducere la zero a poluării cel târziu până în 2050

G71 hour ago

Liderii G7 vor marca doi ani de când Rusia a invadat Ucraina printr-o reuniune prin videoconferință în urma căreia ar urma să decidă o ”înăsprire a sancțiunilor” contra Moscovei

ROMÂNIA2 hours ago

Ministrul Mircea Fechet a discutat cu reprezentanții Google despre utilizarea celor mai performante soluții digitale pentru a răspunde nevoilor Ministerului Mediului

NATO2 hours ago

Serviciul de Informații al Letoniei: Riscul unei agresiuni militare a Rusiei împotriva NATO va crește, dacă Occidentul nu sprijină suficient Ucraina

CONSILIUL UE2 hours ago

Ungaria va fi ”cea mai pro-extindere preşedinţie a Consiliului UE”, afirmă ministrul ungar de externe: UE are nevoie de noi state membre precum țările din Balcanii de Vest, R. Moldova

NATO3 hours ago

Alexandru Muraru: NATO trebuie să își continue angajamentul politic pentru Kiev și să reitereze drumul euro-atlantic al Ucrainei

POLITICĂ3 hours ago

Președintele Senatului: Partidul Popular European trebuie să rămână cea mai mare forță politică din UE și după alegerile din iunie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI23 hours ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA23 hours ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

ROMÂNIA2 days ago

Interviu | Ambasadorul Italiei la București: Modelul nostru de cooperare economică de succes ar trebui să evolueze spre a treia fază, axată pe sectoarele inovatoare care servesc tranziția ecologică și digitală

ROMÂNIA5 days ago

Marcel Ciolacu: Componenta economică româno-italiană, extrem de solidă. Peste 20 miliarde de euro vor fi investite până în 2030 în infrastructura de transport

ROMÂNIA6 days ago

România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului Strategic Consolidat. Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au pus bazele unui plan de acțiune pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea României, punând în aplicare experiența dobândită în străinătate

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Ciolacu vizitează Șantierul naval Constanța: Este nevoie de implicare și de mai multe fonduri direcționate pentru a susține în continuare industria românească

U.E.2 weeks ago

Charles Michel face apel la creșterea investițiilor în securitatea și apărarea europeană în cadrul Forumului Grupului BEI 2024

NATO2 weeks ago

Consilierii pentru securitate națională din țările NATO au demarat pregătirile pentru summitul aliat de la Washington: “O victorie a Rusiei ne-ar slăbi. Sprijinul pentru Ucraina nu este un act de caritate”

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, despre discuții cu cancelarul Austriei la Congresul PPE privind aderarea completă la Schengen: Este mult mai importantă soluţia decât discuţia într-un anumit moment

Trending