Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania cu Ordinul ”Sfântul Gheorghe” pentru angajamentul său politic în favoarea proiectului european

În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Germania președintelui Klaus Iohannis îi va fi decernat Ordinul ”Sfântul Gheorghede către Opera ,,Semper’’ din Dresda pentru angajamentul său politic continuu în favoarea proiectului european şi a valorilor sale.

Distincția îi va fi acordată șefului statului de către, Hans-Joachim Frey, directorul artistic şi președintele Balului Operei ,,Semper’’ din Dresda, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Berlin, informează Administrația Prezidențială. Ordinul „Sfântul Gheorghe” a fost decernat la data de 3 februarie 2017 de către Balul Operei „Semper” din Dresda, eveniment la care preşedintele Klaus Iohannis nu a participat deoarece șeful statului se afla atunci la summitul UE din Malta.

FOTO: Administrația Prezidențială

”Primesc această Medalie în numele întregii Românii şi o dedic prieteniei româno-germane, pe care o preţuim foarte mult. Numele Medaliei care mi-a fost înmânată –  Sfântul Gheorghe – poartă o simbolistică aparte. Pilda Sfântului Gheorghe trimite, în plan ideatic, la lupta pe care statele democratice o duc în contextul european şi internaţional actual complicat”, se arată în mesajul transmis organizatorilor de către Klaus Iohannis atunci.

Printre personalităţile în domeniul politic cărora le-a fost acordată această distincţie se numără Christian Wulff, fost preşedinte al Germaniei, Günther H. Oettinger, comisar european, José Manuel Barroso, fost preşedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului şi actual preşedinte al Comisiei Europene.

Președintele va primi această distincție la două săptămâni distanță după ce a primit, la Washington, distincția ”Light Unto Nations” acordată de Comitetul American Evreiesc şefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice.

Totodată, șeful statului a mai primit anul trecut Premiul “Hermann Ehlers” acordat de Fundaţia care poartă numele fostului preşedinte al Parlamentului Germaniei din perioada 1950-1954 pentru “sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie”.

Citiți și Klaus Iohannis la Berlin: Președintele începe luni a doua sa vizită oficială în Germania

Klaus Iohannis efectuează începând de luni o vizită oficială în Germania, a doua de la preluarea mandatului, prilej cu care va avea întrevederi cu cancelarul german, Angela Merkel, și cu președintele Frank-Walter Steinmeier.

Vizita în Germania are loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. 

.

One Response to Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania cu Ordinul ”Sfântul Gheorghe” pentru angajamentul său politic în favoarea proiectului european

  1. Doina 19/06/2017 at 12:56

    Normal ca l-au premiat nemtii, le-a facut Germaniei jocul, nu pentru romani. Este singurul pres. din Europa de Est, care a acceptat cota immigrantilor musulmani impusa de Germania! Este singurul, care raspunde la ordin cu: “Heil, mein Führer “

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.