Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni: Ne bucură faptul că după 8 ani avem din nou un premier social-democrat în România

Potrivit unui comunicat remis Calea Europeană, socialiștii europeni se bucură de numirea lui Victor Ponta drept prim-ministru al României și se gândesc deja la strategii de victorie a stângii în alegerile europene din 2014.

“Este îmbucurãtor faptul cã dupã 8 ani avem din nou un premier social-democrat în România”, preciza Sergei Stanishev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni cu prilejul întâlnirii avute la Bruxelles cu Dan Luca, preşedintele PSD Belgia. Congresul socialiştilor europeni de la Bucureşti, din septembrie 2012, este aşteptat cu mare interes de cãtre reprezentanţii Stângii Europene. “Ne bucurãm cã un eveniment aşa de important are loc în România. Ne aşteaptã doi ani grei pentru a câstiga alegerile europene din 2014”, adauga liderul european.

Uniunea Europeană este mai mult decât simpla sumă a celor 27 de state membre, iar liderii naţionali trebuie să înţeleagă acest lucru. Încã din decembrie 2009 cu prilejul Congresului s-a lansat un apel către reforma în cadrul Stângii Europene. Trebuie să găsim soluţii pentru a alunga apatia. Trebuie să lansăm o dezbatere politică profundă despre relansarea ideilor socialiste în Europa.

Inspiraţi din succesul lui François Hollande în recentele alegeri din Franţa, în care alegerile primare din toamna lui 2011 au jucat un rol crucial, Stânga poate realiza strategia cea mai potrivitã pentru a câstiga Legislativele din 2014, şi pentru a impune apoi un preşedinte al Comisiei Europene din Stânga politicã”, a precizat preciza Dan Luca, preşedintele PSD Belgia, cu prilejul întâlnirii avute cu Sergei Stanishev.

Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.