Președintele Republicii Moldova: „Federaţia Rusă trebuie să îşi retragă trupele şi armamentul din regiunea transnistreană“

Afirmația aparține președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, și a fost făcută în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de peste Prut, potrivit Adevarul.ro. Șeful statului spune că indiferent de modul în care decurg negocierile în formatul 5 +2, Federaţia Rusă trebuie să îşi retragă trupele şi armamentul, în conformitate cu angajamentele pe care şi le-a asumat pe plan internaţional încă din 1999.

„Faţă de muniţiile ruseşti depozitate la Colbasna şi trupele care păzesc acele muniţii, poziţia noastră rămâne neschimbată: Federaţia Rusă trebuie să îşi retragă trupele şi armamentul, în conformitate cu angajamentele pe care şi le-a asumat pe plan internaţional, începând de la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999. Aceasta indiferent de modul în care decurg negocierile în formatul 5 +2“, a declarat Nicolae Timofti pentru cronicaromana.ro.

De asemenea, șeful statului a menționat că Republica Moldova trebuie să continue implementarea a angajamentelor asumate față de UE, dar și să părtreze relaţii prieteneşti, de cooperare economică şi culturală cu statele CSI. „Da, unele grupuri politice din Republica Moldova încearcă să promoveze ideea integrării într-o aşa-numită uniune euroasiatică, care de facto nici nu există. Dar noi trebuie să ne concentrăm pe procesele de eurointegrare, întrucât am pornit aceste procese şi trebuie să le ducem la capăt. Nu putem oscila la nesfârşit între două opţiuni de dezvoltare. În acelaşi timp, vom păstra relaţiile prieteneşti, de cooperare economică şi culturală cu statele CSI”, a mai declarat președintele.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.