Preşedintele şi premierul au discutat la Cotroceni despre participarea la reuniunea CE. Ponta: Nu am stabilit nimic cu Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei Mediafax, la finalul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu, că singurul lucru stabilit cu şeful statului privind nivelul de reprezentare a României la Consiliul European este că vor avea o nouă întâlnire pentru a continua dialogul.

“Nu am stabilit nimic decât că ne vom mai vedea să continuăm dialogul !”, a spus pentru Mediafax premierul Victor Ponta.

Întrebat cum va proceda în 28 iunie, dacă premierul va continua în a dori să reprezinte România la Consiliul European, Traian Băsescu a răspuns că poate asigura de un singur lucru, anume că nu se va pune “în situaţii ridicole”.

El a adăugat că, în acelaşi timp, nimeni să nu-i ceară să abdice de la atribuţiile constituţionale.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat că se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, dar a apreciat că el va fi cel care va reprezenta România la reuniunea Consiliului European.

Premierul Victor Ponta declara, joi dimineaţă, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la Consiliul European, el precizând că se va întâlni cu şeful statului în cursul zilei, întâlnirea fiind fixată în funcţie de programul celor doi.

Ponta a spus că va pune la dispoziţia presei invitaţia de la Consiliul European pe care a primit-o de la Van Rompuy.

“Amândoi suntem invitaţi, şi şeful statului, şi primul-ministru, primesc programul, primesc absolut tot, după care cei doi sau, mă rog, fiecare ţară stabileşte cine este reprezentantul”, a spus Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presidency.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.