Presedintele Turciei: Cand Ciprul va prelua presedintia UE, vom avea o jumatate de tara conducand o uniune in mizerie

Turcia a criticat perspectivele Ciprului de a prelua, anul viitor, presedintia Uniunii Europene. Presedintele turc Abdullah Gul s-a referit la Cipru ca fiind “o jumatate de tara” care va conduce o “uniune in mizerie”, a anuntat miercuri presa turca citata de Reuters, potrivit Hotnews.

Comentariile facute de presedintele turc in timpul unei vizite in Marea Britanie subliniaza frustrararile administratiei de la Ankara cu privire la procesul de aderare la Uniunea Europena. Negocierile dintre Turcia si UE s-au blocat din cauza divizarii insulei cipriote si a opozitiei ridicate de Franta si Germania.

“Acum aceasta jumatate de tara, aceasta tara incompleta, va prelua presedintia UE. Vom avea o jumatate de presedintie conducand o uniune in mizerie. Aceasta este expresia exacta pe care le-am spus-o liderilor UE”, a declarat Gul, citat de publicatia turca Aksam.

Presedintele Abdullah Gul a declarat ca esecul de a avansa in procesul de negociere afecteaza reputatia blocului european si ca Uniunea si-ar putea pierde credibilitatea in 2012 cand Ciprul preia, prin rotatie, presedintia. Acesta a criticat, de asemenea, guvernele din zona euro pentru incapacitatea de a lua decizii curajoase pentru a opri criza datoriilor. Gul a subliniat ca unele tari nechibzuite aflate in centrul crizei risca sa distruga Uniunea Europeana.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: vipstills.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *