Supracapacitatea de producţie şi presiunile asupra preţurilor din Europa pot umbri salonul auto de la Geneva

Salonul auto de la Geneva, care va fi deschis marţi pentru presă iar joi pentru marele public, va fi dominat de problema supracapacităţii de producţie şi presiunile asupra preţurilor din Europa, dar şi de alianţele dintre constructori, precum cea dintre General Motors şi PSA Peugeot Citroen, scrie site-ul de ştiri Mediafax.

Evenimentul de la Geneva, al doilea salon auto din acest an după cel de la Detroit, care a avut loc în ianuarie, va fi marcat de mediul macroeconomic dificil şi supracapacitatea din sector.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere la 3,3% estimarea de creştere a economiei mondiale, în timp ce zona euro, afectată de criza datoriilor suverane, riscă să intre în recesiune.

“O încetinire accentuată a economiei sau persistenţa unor vânzări auto scăzute în Europa riscă să provoace alte reacţii draconice din partea anumitor producători auto, precum fuziuni şi restructurări, inclusiv închideri de fabrici”, a avertizat Fitch.

Potrivit agenţiei de evaluare financiară, sectorul auto se confruntă cu supracapacitate de producţie, concurenţa acerbă şi presiuni asupra preţurilor, la care se adaugă încrederea redusă a consumatorilor.

Situaţia variază la nivel mondial, iar Standard&Poor’s anticipează că vânzările de maşini şi vehicule utilitare vor creşte în acest an cu 7,7% la nivel global.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: bizmediamd.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *