Preţurile locuinţelor în principalele oraşe, la noi minime în luna iulie

Valoarea medie a indicelui naţional imobiliare.ro pentru luna iulie, 975 euro/mp util, este cu 1,2% mai mică decât cea înregistrată în iunie, aceasta fiind cea mai mare scădere de preţ înregistrată în acest an la nivel naţional, potrivit EVZ.ro.

Totodată, asistăm la un nou prag minim atins de la începutul crizei imobiliare şi până în prezent, atât la nivel naţional, cât şi în Capitală. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele la nivel naţional sunt mai ieftine cu 5%. Panta descendentă este resimţită la nivelul marilor oraşe analizate, cu excepţia Braşovului, unde a fost înregistrată o evlouţie atipică. Excepţii sporadice mai sunt întâlnite doar la anumite subcategorii de apartamente.

“Tensiunile majore din ultima perioadă amplificate de creşterea cursului valutar au făcut ca interesal populaţiei pentru investiţii de amploare să scadă. Nici proprietarii nu au reacţionat suficient, în ciuda faptului că pe destul de multe segmente au fost atinse preţuri minime record în iuie. Totuşi, ritmul de ieftinire a apartamentelor nu a compensat scăderea apetitului pentru achiziţii din partea cumpărătorilor”, sublinează Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Foto: a2zpropertyhub.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *