Previziunile CE: economia României va creşte datorită ratei de absorbţie a fondurilor UE

Previziunile economice ale Comisiei Europene pentru a doua jumătate a lui 2012 şi prima parte a anului viitor arată că economia României va creşte datorită evoluţiei pozitive a cererii şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene în timp ce, modelul economic de succes din afara zonei euro rămâne Polonia, cu cea mai mare creştere economică şi niciun moment „negativ” în toată perioada de recesiune, scrie Adevarul în pagina electronică.

Germania şi Franţa vor creşte, în Italia PIB-ul va înregistra evoluţii pozitive, iar în Olanda din cauza cererii reduse, creşterea va ajunge la minus. Spania va rămâne în recesiune iar creşterea se va relua abia în 2013.

În Marea Britanie PIB-ul va creşte din ce în ce mai mult, iarPolonia va înregistra cea mai mare creştere economică. Polonia a fost singura ţară din Uniunea Europeană care nu a avut niciun moment de creştere negativă în perioada de recesiune.

România va înregistra o creştere puternică datorită a unei creşterei a ratei de absorbţie în 2012 şi a cererii pe plan intern.Ungaria prezintă o imagine “amestecată” cu previziuni de redresare anul viitor, a anunţat astăzi, Olli Rehn.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  stavros-marinis.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *