Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau: Nu jucăm un joc dublu prin acceptarea protecționismului lui Trump și a comerțului liber al UE

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a spus joi că nu joacă un joc dublu prin acceptarea protecționismului președintelui american Donald Trump și a comerțului liber promovat de Uniunea Europeană, Politico Europe.

FOTO: European Parliament

Mesajul meu de la Washington a fost același ca și cel de aici. Ca guverne, trebuie să lucrăm pentru a crea oportunități pentru clasa mijlocie“, a afirmat acesta în fața reporterilor după discursul pe care l-a susținut în fața Parlamentului European, în care a argumentat că Uniunea Europeană și Canada ar trebui să își asume rolul de lider global din punct de vedere economic.

Guvernele trebuie să arate că putem lua măsuri concrete pentru a crea locuri de muncă și pentru a demonstra că putem încheia acorduri de tip win-win, prin colaborare într-o manieră responsabilă“, a afirmat Trudeau.

Prim-ministrul canadian și-a exprimat speranța ca acordul dintre UE și Canada ( CETA), care a fost ratificat de către Parlamentul European și care probabil va intra în vigoare în aprilie, va transmite un mesaj puternic lui Donald Trump.

“Oamenii vor vedea imediat beneficiile tangibile care rezidă în acordurile comerciale precum acesta”, a conchis prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.