Primăriile din Portugalia ar putea intra în incapacitate de plată

Primăriile orașelor portugheze vor intra în curând in încapacitate de a plăti o datorie totală de 9 miliarde de euro, în cazul în care guvernul nu va oferi asistență, a declarat Fernando Ruas, președintele asociației naționale a municipalităților, informează Adevărul, în pagina electronică.

„În cazul unei companii ar fi vorba de insolvabilitate”, a declarat Ruas în cadrul unui interviu telefonic acordat Bloomberg News pe 21 martie. „S-ar putea întâmpla ca unele primării să fie nevoite să-și restructureze datoriile dacă guvernul nu va interveni”.

Cele 308 primării și două regiuni semi-autonome ale Portugaliei se confruntă cu probleme similare celor din Spania, unde regiunile și municipalitățile au fost forţate să părăsească piețele financiare din cauza crizei de credite, fapt care le-a lăsat în imposibilitate de a-și plăti facturile. Guvernul Spaniei a decis să ofere împrumuturi pentru ca primăriile și guvernele regionale să-și poată plăti furnizorii.

„Nivelul ridicat de îndatorare a primăriilor din Portugalia nu este ceva nou”, a declarat Joao Cesar das Neves, profesor de economie la Universitatea Catolică din Lisabona. „Guvernul a avut puțin control asupra municipalităților din țară, care au cheltuit peste nivelurile admisibile și acum se confruntă cu o problemă complicată”.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto:  iturism.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *