Primul “om bionic”, expus la Smithsonian National Air and Space Museum din Washington

bionic manPrimul “om bionic”, un robot capabil să vorbească şi să meargă, creat în întregime din componente sintetice, a fost expus joi la Smithsonian National Air and Space Museum din Washington, informează Reuters, potrivit Gandul.info.

Robotul cu faţă umană a fost creat de compania londoneză Shadow Robot cu scopul de a prezenta într-o manieră inedită o serie de descoperiri medicale importante, cu ajutorul unor organe artificiale.

“Acesta nu este un şiretlic. Este o evoluţie a ştiinţei reale”, a declarat Johnm Dailey, directorul muzeului din capitala americană.

Cu o înălţime de 183 de centimetri şi o greutate de 77 de kilograme, robotul este personajul principal al unui documentar de o oră creat de Smithsonian Channel, intitulat “The Incredible Bionic Man”, care va fi difuzat duminică.

Robotul expus la Smithsonian National Air and Space Museum din Washington a costat 1 milion de dolari şi a fost construit din 28 de componente artificiale create de companii inovatoare în domeniul biomedical. Aceste componente includ un pancreas, plămâni, splină şi un sistem circulator.

Sursa: Gandul.info
Foto: incrediblebionicmanchallenge.com/cablevision/

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.