Produsele de import ar putea începe să dispară din Grecia, din cauza riscului de neplată

Grecii şi companiile elene riscă să nu mai aibă acces la anumite bunuri importate, după ce Euler Hermes, cel mai mare asigurător de credit comercial, a anunţat că nu mai acoperă livrările de bunuri către Grecia din cauza riscurilor ca ţara să iasă din zona euro, iar companiile să intre în default.

Euler Hermes, unitate a gigantului german Allianz, a luat decizia în urma creşterii semnificative a riscurilor asociate exportului către Grecia, se arată într-un comunicat transmis de compania de asigurare, potrivit Mediafax.

Totuşi, scenariul de bază al Euler Hermes este că Grecia va rămâne în zona euro, a precizat compania.

“Vom acoperi livrările aflate în derulare, cât şi tranzacţiile comerciale interne”, a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Euler Hermes, Bettina Sattler, precizând că nu vor fi acoperite viitoarele contracte de export către Grecia.

Lipsa poliţelor de asigurare pentru plata exporturilor, care garantează achitarea facturilor către companiile exporatoare în cazul default-ului unui importator, creşte posibilitatea ca grecii şi firmele elene să nu mai aibă acces la anumite bunuri şi mărfuri.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: greece-salonika.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *