Profesor la Oxford despre bucătăria româneasscă: „Aveţi produse mult mai bune decât restul Europei“

Paul Bloomfield, profesor la Oxford Brooks, a ţinut un discurs despre bucătăria din Ardeal la Universitatea de Ştiinţe Agricole, urmând să publice o carte de bucate pe această temă, potrivit Adevarul.ro.

Paul Bloomfield, profesor la Oxford Brooks University, a vorbit, ieri, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), despre „noua bucătărie mediteraneană, potenţialul bucătăriei transilvane”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Slow Food în Campus”. „Proiectul Slow Food în Campus vrea să arate cât de avansaţi sunteţi faţă de alte regiuni ale Europei şi că aveţi mult mai bune produse decât restul Europei. Proiectul şi-a propus să conştientizeze tinerii cât de valoros e potenţialul local care, din punct de vedere al integrităţii produselor, este la un nivel  mult ridicat faţă de ceea ce se găseşte în Europa, îndeosebi Europa de Vest”, crede gastronomul englez.

Articolul integral AICI.

Foto: 40.horsager.net

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *