Programul de convergenţă transmis Comisiei Europene nu va include o nouă ţintă de adoptare a monedei euro

euro-coinGuvernul va transmite Comisiei Europene (CE) un program de convergenţă care nu va mai include, spre deosebire de ultimii ani, o ţintă pentru adoptarea monedei euro, potrivit Programului de Convergenta al Guvernului pentru 2013-2016.

Aderarea la zona euro este exprimata astfel : “Angajamentul de adoptare a monedei euro este mentinut pentru o data la care va fi atins obiectivul privind indeplinirea criteriului nominal si real de convergenta”.

“Relansarea cresterii economice va fi initial determinata de cresterea cererii externe urmand ca investitiile interne si consumul intern sa creasca mai tarziu in cursul anului, iar pana in 2014 se asteapta ca cererea interna sa devina principalul motor al consolidarii cresterii PIB. Contrastul dintre situatia mai buna a pietelor financiare si perspectivele macroeconomice modeste pentru 2013 se datoreaza in mare masura procesului de ajustare a bilanturilor, care continua sa influenteze negativ cresterea economica pe termen scurt”, se  arata in programul de convergenta.

Consultati integral programul de convergenta 2013-2016.

Surse: gov.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.