Programul european de integrare a romilor ROMACT va fi lansat marți în România

Un nou program pentru îmbunătățirea accesului romilor la locuințe, educație și locuri de muncă va fi lansat marți în România, informează un comunicat al Consiliului Europei (CoE).

Romani_peopleEvenimentul de lansare va avea loc la Hotelul Intercontinental din București. Potrivit sursei citate, printre vorbitori se vor număra Aurel Ciobanu-Dordea, director al Directoratului General pentru Justiție din cadrul Comisiei Europene, Liviu Dragnea, vicepremier și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, și Denis Huber, din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Din România vor lua parte la acest program sectorul 6 din București și localitățile Buzău, Botoșani, Târgu Jiu, Toflea (județul Galați), Călărași, Bacău, Craiova, Cumpăna și Timișoara.

Programul ROMACT va funcţiona timp de un an în Ungaria, Bulgaria, România, Italia şi Slovacia şi se va concentra pe capacitatea şi voinţa politică a autorităţilor locale şi regionale de a dezvolta şi implementa strategii şi politici pentru incluziunea romilor, se arată în comunicatul CoE.

ROMACT este o iniţiativă comună a Consiliului Europei, Comisiei Europene şi Alianţei europene a oraşelor şi regiunilor pentru incluziunea romilor.

Surse: Comunicat de presă, RomaniaLibera.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.