PROIECTE DE SUCCES. Cum s-au pregatit mii de medici stomatologi cu bani europeni, prin proiectul DENT

Caleaeuropeana.ro deschide seria prezentarii proiectelor de succes implementate cu bani europeni cu o initiativa generoasa a  Societatii de Stomatologie Estetica din Romania. SSER a lansat, in 2010,  proiectul DENT, cu o valoare de peste 17 milioane de RON, finantat din Fondul Social European, singurul proiect destinat acestei categorii profesionale de care au beneficiat, deja, cateva mii de medici stomatologi.

Cele mai noi tehnologii au fost folosite pentru a-i conecta pe medicii romani la procedurile utilizate in Occident in tratarea pacientilor. In cadrul proiectului, unii dintre cei mai buni specialisti europeni si-au impartasit experienta colegilor romani.


Pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect, am realizat o serie de interviuri cu Prof. Dr. Constantin Varlan, presedintele SSER, dr. Florin Lazarescu, managerul de proiect Dent si 3 medici dentisti beneficiari ai proiectului, chiar la sediul SSER, dotat cu aparatura de ultima generatie pentru cursurile practice.

 CLICK AICI pentru mai multe detalii despre proiect: Raport DENT actualizat

Interviu cu dl Prof. Dr. Constantin Varlan, Presedinte SSER:

 

Interviu cu dl Dr. Florin Lazarescu, Manager Proiect Dent si Director Corporatii SSER:

Interviuri cu medici stomatologi beneficiari:

Doamna Dr. Carmen Zamfir abordeaza  aspecte practice din activitatea zilnica din domeniul pedodontiei si opinia legata de importanta educatiei medicale continue asigurate in mod gratuit in cadrul proiectului Dent.

Doamna Dr. Constanta Paler, un profesionist cu experienta in medicina dentara, explica pe larg avantajele participarii la cursurile de educatie medicala continua organizate in cadrul proiectului Dent si ofera cateva sfaturi utile pentru medicii dentisti interesati de acest proiect.

Doamna Dr. Madalina Almas prezinta  motivele participarii la proiectul Dent, beneficiile pe care le-a adus si perspectiva proprie asupra provocarilor specialitatii medicina dentara in contextul actual.

 

Societatea de Stomatologie Estetica din Romania s-a constituit in luna aprilie 2004, fiind prima asociatie profesionala din Romania dedicata promovarii principiilor moderne ale stomatologiei estetice.

Asociatia s-a constituit avand ca scop educarea medicilor dentisti in domeniul stomatologiei estetice, educarea studentilor si medicilor stagiari/rezidenti in stomatologie, stabilirea de standarde in educatia in domeniul stomatologiei estetice si a standardelor de acreditare in domeniul stomatologiei estetice.

In acest scop, Societatea de Stomatologie Estetica din Romania va coordona si initia diverse activitati si proiecte:

 • promovarea integrarii stomatologiei estetice in spectrul total al igienei orale si asumarea unui rol de conducere in profesie prin definirea celor mai inalte standarde profesionale, stiintifice si etice.
 • promovarea stomatologiei estetice si incurajarea cerecetarii in domeniu in vederea cresterii nivelului serviciilor stomatologice oferite pacientilor.
 • stimularea educatiei post-universitare in domeniul stomatologiei estetice si supra-specializarea in estetica dentara, sprijinind oferirea de oportunitati educative la un nivel superior.
 • sprijinirea activitatilor de cercetare in domeniul stomatologiei estetice.
 • facilitarea crearii cadrului corespunzator necesar exercitarii acestui domeniu.
 • furnizarea de informatii utile legate de progresele realizate in domeniul stomatologiei estetice atat practicienilor, cat si publicului larg, devenind astfel un consultant de specialitate.
 • tiparirea de publicatii proprii si facilitarea accesului medicilor dentisti interesati la publicatii internationale de profil.
 • sprijinirea institutiilor abilitate in procesul de formare, specializare si educatie a medicilor stomatologi si studentilor in stomatologie in domeniul stomatologiei estetice;
 • oferirea de informatii legate de manifestari stiintifice locale si internationale in domeniu, facilitand participarea la acestea;
 • sprijinirea proiectelor de cercetare stiintifica in domeniul stomatologiei estetice;

In aceleasi scopuri, Societatea de Stomatologie Estetica din Romania isi propune:

 • organizarea de seminarii, simpozioane, congrese si manifestari stiintifice.
 • sprijinirea participarii mebrilor sai la manifestari stiintifice de profil.
 • organizarea de centre de informare.
 • publicarea de materiale informative in domeniul stomatologiei estetice.
 • colectarea de fonduri destinate desfasurarii activitatii.
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *