Proiectul „Transforming Your City”. Tineri din Spania, Franța, Portugalia și Ungaria au propus idei de punere în valoare a Şanțurilor Cetății Alba Carolina

Mai mulți tineri voluntari din Spania, Franța, Ungaria și Portugalia au vizitat în aceste zile Alba Iulia, în cadrul proiectului Transforming Your City. Alături de voluntari ai Primăriei municipiului Alba Iulia, aceștia au propus idei pentru animarea șanțurilor Cetății Alba Carolina, dar și pentru eventuale colaborări între instituții, transmite Alba24.ro.

Foto: Alba24.ro

În cadrul atelierului desfășurat la Muzeul Principia din Alba Iulia, tinerii din străinătate împreună cu un grup de zece tineri din Alba Iulia au avut ca temă de lucru „idei de reanimare a șanțurilor Cetății”, respectiv să gândească din punct de vedere economic, cultural, din punct de vedere al tinerilor și mai ales cum pot fi acestea promovate. După ce au pregătit ideile pe flipchart-uri, acestea au fost prezentate și dezbătute alături de masteranzi de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Printre ideile tinerilor se numără crearea unui website cu toate evenimentele, hoteluri și restaurante din oraș, dezvoltarea de noi vizite tematice, mai multe evenimente pentru promovarea orașului, fotografii și înregistrări video pentru a promova orașul, promovarea ideilor personale ale turiștilor sau includerea orașului pe harta orașelor verzi. De asemenea, voluntarii au propus realizarea unui schimb de experiență cu orașe din Portugalia și Spania care au cetăți asemănătoare, de tip Vauban, și promovarea reciprocă a acesora.

Participarea în cadrul proiectului Transforming Your City, Erasmus+ vine ca un răspuns la provocarea Primăriei Municipiului Alba Iulia de implicare proactivă a tinerilor în procesul dezvoltării comunitare.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.