Proiectul “Voteaza-ti Viitorul! SmartVote” a ajuns la final

Asociatia non-guvernamentala Romanian Youth Movement for Democracy anunta finalizarea proiectului “Votează-ti Viitorul! SmartVote”, implementat în perioada 4 mai – 4 iulie 2012 în oraşul Bacau.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Petrom si Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Scopul proiectului „Voteaza-ti Viitorul! SmartVote” a fost cresterea prezentei la vot in randul tinerilor la alegerile locale din 10 iunie 2012 ce au avut loc in Bacau.

Activitatile realizate de organizatori in scopul atingerii scopului au fost:

– campania de informare, prin distribuirea de materiale informative si prin piesa de teatru „Primul vot conteaza” pusă in scena de trupa A.C.T. in Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau, Colegiul National „Vasile Alecsandri” si Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”;

– traning-ul de scriere a politicilor publice la care au luat parte 20 de tineri liceeni si studenti bacauani, ce a avut loc in zilele 26-27 mai la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” ;

– prezentarea proiectelor de politica publica din cadrul concursului de proiecte „Ideea ta pentru Bacau”, eveniment ce a avut loc pe 7 iunie la Centrul de Afaceri si Expozitiii „Mircea Cancicov” din Bacau. In cadrul acestei activitati tinerii au putut interactiona cu trei tineri candidati la Consiliul Local Bacau;

In cadrul activitatilor au fost distribuite 5000 de materiale informative asupra importantei votului si au fost concepute patru proiecte de politici publice ce vizeaza rezolvarea problemelor tinerilor din Bacau.

Asociatia multumeste partenerilor care au ajutat la indeplinirea obiectivelor proiectului – Liga Studentilor Bacauani, trupa de teatru A.CT., reprezentantii Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” si ai Centrului de Afaceri si Expozitii „Mircea Cancicov” , tinerii candidati la CL Bacau Dragos Chirilescu, Costel Dunava si Florin Suciu,  partenerilor media, finantatorilor şi, mai ales, voluntarilor.

Mai multe informatii despre activitatile proiectului si proiectele propuse de participanti gasiti pe pagina www.smartvote.ro.

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *