Putin despre UE: Ca o veveriță cu gura plină de alune pe care nu le poate sparge

Putin vrea mai multe mandate la Kremlin. După ce a declarat că îl consideră pe Berlusconi ca fiind unul dintre cei mai buni politicieni din Europa, se pare că plănuiește să rămână pe scena politică la fel de mult ca și fostul său omolog italian. Vladimir Putin i-a invitat pe politologii si expertii internationali care fac parte din Clubul de reflectie Valdai intr-unul dintre cele mai bune restaurante din Moscova. A glumit mult, a mancat putin, a raspuns ca un veritabil presedinte al Rusiei si a dat de inteles ca se intoarce la Kremlin nu pentru un singur mandat, scrie hotnews.ro (preluând informații RBK Daily) cu atât mai mult cu cât acest fapt i-ar înlesni planurile înființării unei Uniuni Eurasiatice.

Putin a fost intr-o dispozitie de zile mari, a glumit foarte mult si, cum au constatat oaspetii, „nu a fost deloc agresiv”. „De fapt, el a vorbit cu noi asa cum vorbeste un om care conduce de facto o tara”, au declarat pentru RBK Daily participanti la discutie. „A fost destins si chiar daca a mai criticat Occidentul, a facut-o foarte linistit”.

In timpul discutiilor desfasurate in prezenta presei, Putin s-a straduit sa demonstreze Occidentului ca actualul regim politic din Rusia nu si-a epuizat resursele. Iar daca unuia sau altuia nu-i convine ca in Rusia este o situatie economica si politica stabila, „sa le fie de bine”.

In spatele usilor inchise, Putin a comparat Europa in plina criza cu o veverita care „si-a umplut gura cu alune si nu le poate sparge”. Vorbind despre Libia, Putin a criticat Occidentul pentru standardele duble aplicate si a dat de inteles ca Rusia nu va permite amplasarea scutului american antiracheta in Europa si chiar este gata sa raspunda.

Dar pe ansamblu, „nu a mai fost acelasi Putin de care se teme Occidentul, Putin care construieste o verticala a puterii si care distruge democratia”, a afirmat Rahr. Principalul mesaj surprins de experti: tandemul, chiar si in alta configuratie, ramane. „Putin i-a promis lui Medvedev un cec in alb la formarea guvernului”, a dezvaluit directorul de programe pentru Rusia la Institutul american pentru securitate mondiala, Nikolai Zlobin.

Din afirmatiile lui Putin, potrivit carora „el si-a propus nu sa conserve actualul sistem, ci sa ofere Rusie perspective de dezvoltare pentru urmatorii 10-15 ani”, oaspetii au tras concluzia ca la Kremlin el revine pentru cel putin doua mandate. „Dispozitia lui Putin a fost una bunavoitoare – in mare forma si foarte putin agresiv. Un alt Putin”, a spus Zlobin.​

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: most-powerful-men.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

2 Responses to Putin despre UE: Ca o veveriță cu gura plină de alune pe care nu le poate sparge

  1. Dalia 14/11/2011 at 15:47

    Si acum intervine covarsitor rolul lui VP: extrage usor alunele din gura veveritei, caci nu e prea mare si o ajuta sa le sparga! Si ca o încununare a efortului depus, mica veverita îi va multumi frumos. Am glumit! Este un tip cu fundament bun , dar nu se lasa cu scutul de la Deveselu ..! Politica lor aggitata..

    Reply
  2. Amy 14/11/2011 at 16:44

    Nu pot sa cred ca si-a propus sa conduca cat italianul! Vrea oare sa scape cu fuga de la Kremlin??

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.