Putin îl trimite pe Medvedev în locul său la summitul G8 din SUA

Presedintele Vladimir Putin nu va participa la summitul G8 din Statele Unite in perioada 18-19 mai, pentru ca va fi ocupat cu formarea noului guvern, insa l-a insarcinat pe premierul Dmitri Medvedev sa ia parte la aceasta reuniune, a anuntat Kremlin, potrivit AFP și HotNews.

O serie de analisti americani au interpretat decizia lui Putin ca un simbol al racirii relatiilor dintre Moscova si Washington, care a criticat autoritatile ruse pentru comportamentul agresiv fata de actiunile de protest ale opozitiei si pentru incalcarea drepturilor cetatenilor pentru libera exprimare.

Analistul rus Aleksei Muhin spune pentru Kommersant ca “Este evident ca evenimentele din 6 mai, cu interventia fortelor OMON impotriva manifestantilor din Moscova au avut un impact asupra lui Putin. Iar el a decis, intr-un fel sau altul, sa renunte la deplasare pentru a afisa un fel de unanimitate de pareri si pentru a nu discuta intre patru ochi cu liderii G8”.

“Presedintele Obama a inteles decizia presedintelui Putin si a salutat participarea premierului Medvedev la summitul G8. Obama si Putin au ajuns la un acord bilateral de a se intalni inainte de summitul G20 din Los Cabos, Mexic, pe 18 si 19 iunie”, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  rousa.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *