Qual Media vrea Clujul capitală culturală europeană

Agenţia clujeană de publicitate are în plan numeroase evenimente pentru ca oraşul să primească titlul mult râvnit, publica romanialibera.ro

Cluj-Napoca s-a înscris în cursa pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană 2020″ şi este în luptă cu alte două oraşe din România, Timişoara şi Iaşi. Atât Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cât şi numeroase asociaţii şi organizaţii non-guvernamentale, susţin candidatura oraşului printr-o serie de manifestări culturale integrate în proiecte de promovare de mare anvergură. Unul dintre aceste evenimente a fost organizat de către agenţia de publicitate Qual Media Group, care s-a aliat scopului de a promova valorile oraşului şi turismul în zonă. În cadrul proiectului „La pas prin oraşul comoară”, derulat de Primăria Cluj-Napoca, Qual Media a organizat Festivalul Medieval în perioada 30 septembrie-2 octombrie 2011. Cavaleri medievali, domniţe, trupe de teatru şi menestreli au animat atunci străzile oraşului, spre bucuria miilor de spectatori prezenţi. Serile s-au încheiat cu proiecţii tridimensionale pe clădirile istorice din centrul oraşului, iar prin organizarea acestui festival clujenii au făcut un pas înainte pentru apropierea Clujului de statutul de Capitală Culturală Europeană.

„În cadrul aceluiaşi proiect şi urmărind aceleaşi obiective, Qual Media Group a realizat campa­nia de promovare outdoor, amplasând panouri publicitare în cele mai mari oraşe din ţară, cam­panie care a fost amplu reflectată în presa naţională. Aceste acţiuni au fost continuate de campanii în presa scrisă şi o cam­panie online. Experienţa şi creativitatea demonstrate de Qual Media Group vor fi implicate în curând şi în realizarea materialelor de promovare prin care Primăria doreşte să însufleţească proiectul «La pas prin oraşul comoară» (filme de prezentare, spoturi video, tipărituri, signalistică). Astfel, Qual Media Group are un rol însemnat în a conferi o notă integratoare acestor activităţi, contribuind la comunicarea unitară şi eficientă a mesajului Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană 2020″, au declarat reprezentanţii agenţiei clujene de publicitate. Qual Media a fost, de-a lungul timpului, o agenţie care s-a implicat şi a organizat unele dintre cele mai importante eveniment atât locale, cât şi naţionale. Astfel, Qual Media Group este advertiserul care a dus numele şi imaginea României la Bruxelles, nu doar ca agenţie de publicitate cu birou în capitala Europei, ci şi ca membru al Parla­mentului European al Companiilor.

Festivalul Mozart, un reper în viaţa culturală clujeană, este produs tot de Qual Media Group. Noua identitate a festivalului, dar şi cea a Societăţii Culturale Mozart, ambele create de către agenţia clujeană, au fost extrem de bine primite atât de către publicul larg, cât şi de către celelalte societăţi Mozart din Europa întrunite la conferinţa continentală desfăşurată la Salzburg, la începutul acestui an. De asemenea, tot agenţia Qual Media Group a fost implicată şi în inaugurarea stadionului Cluj Arena în toamna acestui an şi a contribuit, prin serviciile de profil furnizate, la succesul evenimentului.

Acestor proiecte li se adaugă colaborări începute mai de demult, precum promovarea Balului Operei, a Galei Universităţii de Artă şi Design din Cluj, a Festivalulului Internaţional de Artă Fotografică, a Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania (T.I.M.A.F.), a unor evenimente realizate de Comunitatea Maghiară din România şi a TEDxCluj, franciza locală a TED.com, precum şi câteva proiecte majore de marketing sportiv: promovarea echipei de fotbal feminin CFF Olimpia Cluj (campioana României) şi a echipelor de fotbal şi rugby ale Universităţii Cluj, promovarea Crossului Companiilor, organizarea turneului de golf Community Challenge şi implicarea în promovarea festivalului de film Comedy Cluj.

Articolul integral de pe romanialibera.ro poate fi accesat aici.

Sursa foto: vreaubileteavion.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.