Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor: Nu am certitudinea că au fost aleşi cei mai buni manageri privaţi la companiile din subordine

ramona manescu gov.roRamona Mănescu este primul europarlamentar nominalizat în funcţia de ministru al Transporturilor. Aflată la şefia ministerului puţin mai mare de o lună, ministrul susţine că partidul mizează pe ea pentru a salva ccea ce se mai poate din fondurile UE. Într-un interviu acordat RomaniaLibera.ro, Mănescu vorbește despre nominalizarea sa în funcția de ministru, dar și despre provocările pe care această funcție le implică.

România Liberă: De ce aţi acceptat nominalizarea pentru funcţia de ministru al Transporturilor?

Ramona Mănescu: Ştiţi foarte bine că timp de şapte ani am fost europarlamentar şi din această poziţie am reuşit în foarte mare măsură, pe de o parte, să îmi creez nişte conexiuni foarte importante care să conteze pentru România, pe de altă parte m-am ocupat de această problematică a fondurilor UE din perspectiva legislatorului european. Experienţa acumulată acolo a fost considerată importantă pentru situaţia în care se află Transporturile.  Ministerul a avut alocarea cea mai mare din fondurile UE şi absorbţia cea mai scăzută şi rezultate puţin vizibile. Provocarea care am acceptat-o este evidentă,  să implementez ceea ce am propovăduit la nivel european.

La un an de la lansarea managementului privat la stat, mulţi dintre managerii privaţi selectaţi iniţial au plecat de la cârma companiilor subordinea dvs, iar locul lor a fost luat de foşti directori de stat metamorfozaţi în manageri privaţi. Credeţi în acest proiect?

R.M.: Eu cred în acest proiect căci sunt liberală. Modul în care a fost implementat şi realizat acest proiect nu vreau să îl comentez. Este foarte adevărat că există o nemulţumire faţă de performanţele din anumite companii, însă, pe fond, managementul privat e cel care poate aduuce eficientizarea activităţilor în companii.

Ce lipseşte însă acestui management privat pentru a fi de succes?

R.M.: Nu ştiu dacă putem spune că este ceva care îi lipseşte. Poate modul în care a fost implementat nu a fost cel mai fericit mod. Nu aş vrea să comentez măsura în care selecţiile făcută de companiile abilitate au fost fericite sau nu. Fac  o analiză la nivelul tuturor companiilor astfel încât să vedem dacă avem o problemă, daca aceasta este una de credibilitate faţă de partenerii noştri.  Noi în principal ar trebui să fim nemultumiţi de performanţe.

Interviul  integral, AICI.

Sursa: RomaniaLibera.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.