Ramona Mănescu susţine crearea unui Inter-grup pentru apărarea drepturilor tinerilor europeni

ramonamanescu

Potrivit unui comunicat transmis site-ului Calea Europeana, europarlamentarul liberal, Ramona Mănescu, promovează şi susţine înfiinţarea unui inter-grup, la nivelul Parlamentului European, care să supravegheze aplicarea legislaţiei comunitare referitoare la tineri, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

“În mandatul precedent, Parlamentul European a adoptat o declaraţie scrisă, care obligă autorităţile naţionale să îi consulte pe tineri atunci când se iau decizii importante, care ii afectează direct, se arat[ ]n comunicat.

Ramona Mănescu subliniază că înfiinţarea inter-grupului vine ca un pas firesc în implicarea noii generaţii în procesul decizional:

 

“Am avut şi voi continua să am încredere în puterea tinerilor de a schimba viitorul comunităţilor în care trăiesc. Este extrem de important ca toate statele membre ale Uniunii Europene să îşi implice tinerii în dialogul politic, pentru a găsi mai uşor soluţii la problemele acestora şi pentru a răspunde eficient nevoilor lor.”

In opinia Ramonei Mănescu, inter-grupul ar evita repetarea unor situaţii apărute în anumite state membre UE, printre care şi România, unde vocile organizaţiilor studenţeşti sau de tineri nu au fost ascultate atunci când autorităţile au decis pentru ei.

Europarlamentarul PNL a participat, astăzi, la o întâlnire informală având ca temă înfiinţarea inter-grupului, la care au fost invitaţi 89 de tineri europeni, născuţi în 1989, anul căderii Cortinei de Fier în Europa. Ei vor fi prezenţi şi la ceremonia organizată de Parlamentul European, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinulu”i.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.