Randamentele obligatiunilor Spaniei au crescut

Randamentele obligatiunilor pe zece ani emise de Spania au crescut luni, dupa victoria dreptei in alegerile parlamentare de duminica, care trebuie sa convinga investitorii ca pot scoate tara din criza, potrivit Hotnews, preluand un articol AFP. La ora 10:46 GMT, randamentele spaniole cu scadenta la zece ani a ajuns la 6,500%, de la nivelul de 6,345% inregistrat vineri.

Totodata, diferenta dintre randamentele obligatiunilor emise de Spania si cele ale Germaniei a crescut la 4,58 puncte procentuale, de la 4,33 puncte procentuale la finele saptamanii trecute.

“Aceasta victorie era anticipata la scara larga si nu a dus la o detensionare a pietei. Acum (viitorul guvern – n.r.) trebuie sa arate ca are dorinta de a actiona”, a declarat Nordine Naam, analist la Natixis.

Totodata, analistii Saxo Bank au aratat ca liderii partidului care a castigat alegerile au declarat ca vor face tot posibilul pentru a lupta impotriva crizei, insa nu vor putea face miracole avand in vedere situatia economica dificila.

Sub presiunea pietelor financiare, Mariano Rajoy, care va conduce noul guvern de la Madrid, trebuie sa actioneze rapid pentru a incerca sa redreseze economia spaniola, amenintata de recesiune si de un somaj record, de 21,5%. Adoptarea unor noi masuri de securitate ar putea insa alimenta nemultumirile sociale.

“Nu este un secret ca vom guverna in cele mai dificile conditii prin care trece Spania in ultimii 30 de ani”, a declarat Mariano Rajoy la scurt timp dupa anuntarea castigatorului alegerilor.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto:  aerostrada.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.