Randamentul obligatiunilor italiene a scazut luni, investitorii reactionand pozitiv la masurile anuntate de Guvern

Randamentul obligatiunilor emise de Italia a scazut luni, investitorii reactionand pozitiv la noile masuri de austeritate anuntate de Guvern si pe fondul sperantelor ca summit-ul liderilor europenei de la sfarsitul acestei saptamani va duce la solutionarea crizei datoriilor, potrivit The Wall Street Journal.

Optimismul cu privire la summit-ul Uniunii Europene din aceasta saptamana a contribuit si la scaderea randamentelor obligatiunilor altor state din zona euro. Obligatiunile spaniole cu scadenta la zece ani era de 5,48%, in scadere cu 0,13 puncte procentuale, iar cele ale Frantei au coborat cu 0,06 puncte procentuale, la 3,175%.

Guvernul italian a adoptat duminica o serie de masuri ce prevad cresteri de taxe si reduceri de cheltuieli si pensii, pentru a ajuta la cresterea economica si evitarea intrarii intr-o criza a datoriilor. Planul anticriza, in valoare de 20 de miliarde de euro, are ca scop echilibrarea bugetului pana in 2013, iar alte 10 miliarde de euro vor fi folositi pentru stimularea cresterii economice in urmatorii trei ani.

Sursa articol: Hotnews.ro

Sursa foto: buyerkeywordsgenerator.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *