Raport american: armata chineză controlează cea mai eficientă unitate de spionaj cibernetic din lume

cybersecurityArmata chineză a înfiinţat un departament special de atacuri cibernetice considerat a fi cea mai “prolifică unitate de spionaj infiormatic din lume”, arată un raport al unei firme americane de securitate virtuală, care a identificat un cuib de ciber-atacuri într-un imobil din Shanghai, potrivit EVZ.ro.

În ultimii trei ani, societatea Mandiant, care oferă asistenţă guvernului american în domeniul securităţii informatice, a descoperit la finalul unei serii de anchete că organizaţiile care lansează ciberatacuri asupra unor ziare americane, agenţi guvernamentale şi diferite societăţi “îşi au sediile în special în China, iar guvernul chinez are cunoştinţă de aceste activităţi”.

Documentul se axează pe activitatea unui grup, APT1, acronimul “Advanced Persistent Threat”, care ar fi sustras o imensă cantitate de informaţii vizând infrastructuri importante şi activităţi americane în domeniul energetic.

Guvernul de la Beijing a contestat concluziile raportului care s-ar baza pe date rudimentare şi a reafirmat angajamentul Chinei în lupta împotriva ciber-terorismului.

Detalii AICI.

Sursa: EVZ.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.