Raport al Băncii Mondiale: Sumele trimise acasa de muncitorii romani, aproximativ 3,6 miliarde de dolari in 2012

dollarRemiterile emigrantilor catre tarile in curs de dezvoltare ar urma sa creasca anul acesta cu 6,3%, pana la 414 miliarde de dolari, si sunt prognozate sa depaseasca pragul de 500 de miliarde de dolari pana in 2016, potrivit unui raport publicat recent de Banca Mondiala (BM).

In cazul Romaniei, sumele trimise acasa de muncitorii romani sunt estimate la 3,6 miliarde de dolari in 2012, tara noastra fiind una dintre cele mai mari beneficiare de remiteri din zona Europei de Est si Asia Centrala, potrivit raportului.

In cazul zonei Europa de Est si Asia Centrala, care cuprinde si Romania, emiterile sunt estimate sa creasca cu 10,8% in acest an si sa atinga 42,6 miliarde de dolari. Remiterile sunt asteptate sa creasca cu 10,3% si in 2014, beneficiind de o recuperare economica in statele UE si o continua crestere economica in Rusia, destinatie pentru un mare numar de imigranti din Asia Centrala.

Cu 9,3 miliarde dolari, Ucraina ramane cea mai mare beneficiara de remiteri din regiune in 2013, urmata de Tadjikistan cu 4,1 miliarde de dolari si de Romania, cu 3,6 miliarde de dolari.

Privind la intreaga regiune a Europei de Est si Asia Centrala (incluzand atat tarile in curs de dezvoltare, cat si cele dezvoltate), numarul migrantilor internationali atinge 30,4 milioane in 2013, ramanand aproape neschimbat fata de 2010, dar reprezentand o scadere de 7,7 procente in comparatie cu 1990. Cele mai mari cresteri ale numarului de migranti internationali intre 2010 si 2013 au fost inregistrate de Romania (+4,8%), urmata de Turcia (+2,8%) si Ungaria (+2,7%), potrivit raportului BM.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Banca Mondiala, HotNews
Foto: freefoto.com

 

 

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.