Raport Microsoft. România, numărul unu în UE la rata de infectare a computerelor cu programe dăunătoare

computerRomânia şi-a păstrat şi în 2013 poziţia fruntaşă în Uniunea Europeană la numărul de computere infectate, potrivit studiului Security Intelligence Report, prezentat de Microsoft la conferinţa de securitate digitală RSA Conference 2013, la care Gândul participă.

În cel de-al doilea trimestru al acestui an, la fiecare 1.000 de computere scanate în ţara noastră, în medie, 13,2% erau infectate cu programe dăunătoare. Procentul a fost puţin mai redus decât în perioada ianuarie – martie 2013, când rata de infectare era de 13,5%. Media globală de computere infectate la fiecare 1.000 de sisteme scanate era de 6%.

Prin comparaţie, în Danemarca rata de infectare era, în cel de-al doilea trimestru al anului, de doar 1,7%, iar în Japonia de doar 1,1%.

Potrivit raportului, 23,3% din computerele din România au întâlnit cel puţin un program dăunător (nu au fost infectate toate aceste computere în urma incidentului, de aceea procentul este mai mare decât rata de infectare) în perioada analizată.

Security Intelligence Report acoperă 100 de ţări şi a fost realizat pe baza datelor primite de la sute de milioane de computere care rulează sistemul de operare Windows.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.