Raport ONU. Mai mult de 75% dintre copiii migranți care ajung în Europa au fost victimele exploatării

Mulți dintre copiii migranți au fost victimele muncii forțate sau a protituției. Oficialii ONU au cerut Uniunii Europene să creeze coridoare de protecție pentru copiii migranâi care vin spre Europa, informează Deutsche Welle.

www.unicefusa.org

Trei din patru migranți cu vârște curpinse între 14 și 24 de ani au fost victimele muncii forțate, a abuzurilor sexuale, a căsătoriilor cu minori și a altor forme de exploatare, potrivit unui raport publicat de agențiile ONU pentru migrație.

În raport este punctat că minorii care provin din Africa Subsahariană sunt mult mai expuși riscului de a fi exploatați, 83% dintre cei care au încercat să ajungă în Europa, prin Libia, experimentând o formă de abuz.

UNICEF și Organizația Internațională a Migrației mai notează că cei care provin din afara Africii Centrale și Sudice sunt, de asemenea, supuși exploatării, dar într-o măsură mai mică, 56% dintre ei raportând astfel de incidente.

Cele două agenții mai notează că rasismul a notat probabil un rol semnificativ privind diferențele între grupurile de copii și tinerii adulți.

Afshan Khan, directorul regional european al UNICEF-ului, a precizat că autoritățile europene trebuie să facă mai mult pentru a proteja viețile minorilor și tinerilor adulți care încearcă să traverseze rutele periculoase pentru a ajunge în Europa, prin Mediterana centrală.

În mai, UNICEF a raportat o creștere semnificativă a numărului copiilor migranți neînsoțiți sau separați de familie, la nivel mondial, ajungând la 300.000 în 2015 și 2016.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *