Raport ONU: România a urcat 14 locuri, până pe locul 57, în topul țărilor cu cei mai fericiți cetățeni

Romania a urcat pe locul 57 (de pe locul 71, anul trecut) în clasamentul țărilor cu cetățeni fericiți, potrivit ediției din acest an a World Happiness Report, publicat sub egida ONU, citat de B1.ro și Hotnews.ro.

Pe primul loc se află Norvegia, care a “sărit” de pe locul 4 pe care-l ocupa în 2016, pe prima poziție, fiind urmată de Danemarca, Islanda și Elveția. Toate aceste 4 țări stau foarte bine la toți indicatorii în baza cărora se calculează indicele fericirii: îngrijirea personală, libertatea, generozitatea, onestitatea, sănătatea, venitul și buna guvernare.

Raportul din acest an subliniază importanța componentelor sociale ale fericirii, punând în același timp accentul pe muncă.

“Munca este un factor major care afecteaza fericirea. Starea de șomaj duce la o reducere importantă gradului de fericire și chiar și pentru cei care lucrează, calitatea condițiilor muncii poate provoca variații majore în nivelul fericirii resimțite. Chinezii de exemplu nu sunt mai fericiți decât erau în urmă cu 25 de ani”, se mai arată în raport.

În privința SUA, raportul notează că de pe locul al treilea in 2007, au coborât în 2016 pe locul al 19-lea.
.
 
Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.