Raportul “Previziuni pentru zona Euro”: rata somajului va ramane ridicata mult timp

Noua ediţie a acestui raport trimestrial de prognoza macroeconomică a fost lansat in data de 15 decembrie 2011. A fost elaborat de Ernst & Young  în colaborare cu Oxford Economics pe modelul de prognoza al Băncii Centrale Europene şi include produsul intern brut, şomajul, indicele preţurilor de consum, deficitul bugetar şi serviciul datoriei. Datele sunt obţinute din statisticile naţionale şi de la Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Acesta include previziuni precum:

“Reformele din zona euro stabilite pe 9 decembrie 2011 care prevăd instituirea unor norme fiscale mai stricte şi care furnizează fonduri suplimentare, sunt un pas înainte în direcţia cea bună. Este important ca aceste reforme să fie implementate rapid şi într-un mod credibil”.

“La momentul scrierii acestui raport, detalii privind modul în care va fi pus în aplicare acordul rămân necunoscute. Incertitudinea şi volatilitatea sunt susceptibile să rămână ridicate în viitorul apropiat. Previziunile noastre iniţiale arată că economia zonei euro va reveni în recesiune în ultima parte a anului 2011 şi în primul sfert de an din 2012. Cu toate acestea, presupunând că restructurarea datoriilor din Grecia va decurge într-o manieră propice, şi că planul din 9 decembrie va fi implementat, o creşetere moderată ar trebui să aibă loc spre sfârşitul anului 2012, ridicându-se la 1,5%-2% în 2013. Având în vedere această perspectivă, numărul şomerilor va rămâne ridicat pentru o perioadă lungă-nu ne aşteptăm ca rata şomajului să scadă sub 10% până în 2015.”

Pentru mai multe informatii accesaţi: http://www.ey.com/GL/en/Issues/Business-environment/EUROZONE

Sursa foto: mi2g.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *