Rata somajului a scazut in Germania

Informațiile cu privire la creșterea puternică a locurilor de muncă din Germania indică faptul că piața muncii s-a întărit, chiar și pe fondul crizei datoriilor suverane care afectează economia continentului.

Rata șomajului a scăzut puternic luna trecută, conform informațiilor furnizate de Agenția de Muncă a Germaniei, citate de publicația financiară „Wall Street Journal” si preluate de Adevarul.ro.

„Piața germană a muncii a continuat să se dezvolte în luna decembrie”, a declarat Annalisa Piazza, economist la Newedge, puternic grup de servicii financiare. Acestea reprezintă „un semn clar” că expansiunea economiei germane din ultimii doi ani continuă să susțină creșterea locurilor de muncă în sânul celei mai mari economii europene, a continuat Piazza.

Numărul șomerilor, ajustat pentru sezon, a scăzut, în luna decembrie, cu 22.000, continuând o scădere de 23.000 în luna noiembrie și depășind așteptările economiștilor de doar 10.000.

Rata șomajului, ajustată pentru sezon, a scăzut la 6,8%, cea mai scăzută rată din 1998. Economiștii au estimat că rata șomajului se va menține la 6,9%.

Sursa articol: Adevarul.ro

Sursa foto: blog.aspectpersonnel.com.au

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *