Ratificarea ACTA, respinsă de Parlamentul European

Parlamentul European a respins Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), cu 478 de voturi. Alţi 39 de eurodeputaţi au votat pentru ratificare, iar 165 s-au abţinut de la vot, potrivit EVZ.ro.

Toţi europarlamentarii care au adoptat raportul eurodeputatului britanic David Martin, prin care se respinge a ACTA, au afişat pancarte pe care scria “Bună, democraţie! Adio, ACTA!” (Hello democracy! Goodbye ACTA!)

“Salutăm votul Parlamentului European prin care s-a respins mult controversatul proiect ACTA. Rezultatul acestui vot din plen a fost oarecum aşteptat pentru că, anterior, cele cinci Comisii – pentru Dezvoltare, pentru Comerţ Internaţional, pentru Industrie, Cercetare şi Energie, Comisia pentru Afaceri Juridice şi Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne – nu îşi dăduseră acordul. Deşi Grupul Popular a cerut amânarea acestui vot foarte important, s-a respins şi, iată, vocile milioanelor de utilizatori de Internet din întreaga Europă au fost ascultate”, a precizat, ieri ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  greens-efa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *