Ratingurile financiare ale UBS, Credit Suisse și Morgan Stanley ar putea fi reduse

Ratingul financiar al UBS AG, Credit Suisse Group AG și Morgan Stanley ar putea fi redus chiar și cu trei nivele de către agenția de evaluare financiară Moody’s Investors Service, care este în proces de examinare a ratingurilor financiare a 17 bănci și firme financiare care operează pe piețele globale de capital, potrivit Adevarul.ro.

Ratingul Goldman Sachs Group Inc, Deutsche Bank AG, JPMorgan Chase & Co. și Citigroup Inc. ar putea fi redus cu două nivele, conform declarațiilor oficialilor Moody’s. Agenția de evaluare financiară a redus ratingul unor companii de asigurare europene, justificându-și decizia datorită expunerii acestora la riscul provocat de criza datoriilor suverane, anunță agenția de știri Bloomberg, potrivit Adevarul.ro.

Aceste potențiale reduceri, care ar avea drept consecință creșterea costurilor de împrumut și forțarea băncilor de a crește garanțiile, sunt contrare prognozei investitorilor de pe piețele de obligațiuni, care consideră că noile reglementări de capital și limite de tranzacții vor crește siguranța firmelor financiare pe termen lung. Costurile de finanțare ale băncilor pe piețele financiare au crescut pe fondul crizei grecești.

Pentru mai multe informații, dar și posibile efecte ale reducerii ratingurilor găsiți AICI.

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: provit.cz

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *