Reacţia lui Graham Watson după decizia eurodeputaţilor PNL de a trece la PPE

Graham_WatsonBritanicul Graham Watson (ALDE) se declară, potrivit RFI, surprins de propunerea lui Crin Antonescu ca PNL să treacă la Partidul Popular European, subliniind că PPE este un grup “mai puţin confortabil” decât îşi imaginează liderul liberalilor români.

Întrebat dacă este o idee bună trecerea europarlamentarilor liberali la grupul Partidului Popular European, Graham Watson s-a arătat surprins de această iniţiativă pentru că “grupul PPE nu este un grup liberal’.

“Personal, nu am nicio obiecţie faţă de domnul Juncker (propunerea PPE pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene – n.r.), cred că este un candidat bine calificat, dar nu este un candidat liberal şi sper că membrii PNL se vor alătura grupului ALDE, unde au fost şi în trecut şi vor sprijini pe cine va sprijini grupul ALDE”, a declarat, la RFI, Graham Watson.

Britanicul este de părere că liberalii români vor realiza că Partidul Popularilor Europeni este “mai puţin confortabil şi mai puţin înrudit decât îşi imaginează poate domnul Crin Antonescu“.

Totodată, Watson a precizat că “fiecare partid este autonom şi are dreptul să facă ce crede el că e cel mai bine”, adăugând că el ar regreta “foarte tare dacă (PNL – n.r.) ar părăsi familia liberală”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European.

 

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.