Reacţia lui Traian Băsescu la anunţul că referendumul va fi urmărit atent de Comisia Europeană

Preşedintele suspendat Traian Băsescu şi-a exprimat părerea, joi, la sediul său de campanie, răspunzând unei întrebări referitoare la declaraţia liderului PES Serghei Stanişev despre urmărirea de către Comisia Europeană a referendumului din 29 iulie.

“Cred că nu avem nevoie de monitorizare, România este un stat stabil din punct de vedere al funcţionării instituţiilor implicate în referendum”, a spus Băsescu.

El a fost întrebat de ziariştii prezenţi la sediul său de campanie în legătură cu declaraţia liderului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), Serghei Stanişev, potrivit căreia referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va fi monitorizat de către Comisia Europeană, pentru a elimina suspiciunile printr-o evaluare obiectivă.

Traian Băsescu a mai fost întrebat ce părere are despre vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles şi declaraţiile de miercuri ale prim-ministrului. “Întrebaţi-l pe domnul Victor Ponta, mai ales ce nu s-a putut spune public să-l întrebaţi”, a răspuns preşedintele suspendat.

Totodată, Traian Băsescu a fost întrebat dacă este de părere că referendumul de anul acesta ar trebui organizat după aceleaşi criterii ca în 2007. “Cred că referendumul trebuie organizat după Constituţie”, a spus Băsescu.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  presidency.ro

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *