Recep Tayyip Erdogan îi îndeamnă pe cetățenii turci din Germania să voteze împotriva Angelei Merkel și a lui Martin Schulz

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a îndemnat vineri pe turcii ce locuiesc în Germania să nu voteze nici pentru Uniunea Creștin-Democrată (CDU), nici pentru Partidul Social-Democrat (SPD), nici pentru Verzi la alegerile legislative din septembrie, calificând aceste partide drept ”dușmani ai Turciei”, informează AFP și DPA, conform Agerpres.

”Le spun tuturor compatrioților mei din Germania: (…) nu-i susțineți pe creștin-democrați, SPD sau Verzi. Aceștia sunt toți dușmani ai Turciei”, a declarat Erdogan pentru presă, pe fondul tensiunilor dintre Ankara și Berlin.

”Oferiți susținerea necesară celor care nu dau dovadă de ostilitate la adresa Turciei. Puțin contează dacă este primul sau al doilea partid, votați pentru ei!”, a continuat Erdogan, fără a nominaliza vreo formațiune politică.

”Este o luptă de onoare pentru toți cetățenii noștri care locuiesc în Germania”, a mai spus el.

Disputa dintre Berlin și Ankara a început după ce Germania a refuzat să îi extrădeze pe solicitanții de azil despre care Turcia afirmă că sunt implicați în puciul eșuat de anul trecut, iar guvernul turc a refuzat să le permită parlamentarilor germani să-i viziteze pe militarii lor staționați la două baze aeriene de pe teritoriul statului turc.

 

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *