Recep Tayyip Erdogan merge la Washington: Președintele Turciei a anunțat că se va întâlni cu Donald Trump înainte de summitul NATO

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat joi că se va întâlni cu omologul său american Donald Trump la Washington în zilele de 16 și 17 mai, pentru prima oară de la instalarea acestuia la Casa Albă, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Erdogan a declarat, pentru postul turc de știri A News, că se va întâlni cu Trump cu ocazia unei deplasări pe care o va efectua în SUA imediat după vizita pe care o va încheia pe 15 mai în China.

O întâlnire între Erdogan și Trump a fost anunțată inițial de șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, precizând că reuniunea bilaterală va avea loc înainte de summitul NATO de la Bruxelles din 25 mai.

Surse din cadrul președinției turce, citate de Anadolu, au anunțat luni că Donald Trump i-a telefonat lui Recep Tayyip Erdogan pentru a-l felicita în urma victoriei întregistrate în cadrul referendumului constituțional din Turcia.

Rezultatul votului, care va permite modificarea Constituției Turciei pentru a-i oferi președintelui puteri sperite, este unul contestat, iar apelul telefonic al președintelui Trump a luat prin surprindere.

Ultima întâlnire dintre Recep Tayyip Erdogan și un președinte al SUA a avut loc în ultimul an de mandat al lui Barack Obama, cu prilejul Summitului Securității Nucleare, găzduit de președintele american la Washington.

.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *