Recomandarea The Economist românilor care se duc în Marea Britanie: “Prefaceţi-vă că sunteţi italieni. Nu îşi va da seama nimeni”

Prestigioasa publicaţie britanică The Economist îi invită pe români şi pe bulgari, cărora li se adresează în mod direct într-o scrisoare deschisă din partea ziarului, să vină să muncească în Marea Britanie, amintindu-le că de la 1 ianuarie sunt liberi să meargă oriunde în Uniunea Europană. Iar în cazul în care sunt foarte îngrijoraţi din cauza prejudecăţilor britanicilor să pretindă că sunt italieni. “Nimeni nu îşi va da seama” că nu e aşa, susţine ziarul, potrivit Gandul.info.

People on the MoveThe Economist le aminteşte, în scrisoarea publicată, liderilor britanici, “care par că au uitat acest lucru”, că Londra a exercitat presiuni ca Romania să adere la UE, “ştiind că într-o zi veţi ajunge în pragul uşii noastre”.

Nu este vina voastră că cei mai mulţi dintre concetăţenii noştri nu vă vor. Parţial, problema o constituie polonezii“, continuă ziarul, care aminteşte episodul migrării polonezilor.

Dar dacă liderii noştri s-au înşelat în urmă cu un deceniu cu privire la numărul polonezilor şi altor est-europeni care aveau să vină în Marea Britanie, ei se înşală şi mai mult acum, în privinţa consecinţelor”, scrie The Economist, care respinge afirmaţiilor politicienilor potrivit cărora imigranţii sunt “o povară asupra serviciilor publice, deja afectate de austeritate”.

The Economist îi îndeamnă, în încheierea articolului pe români ca, în cazul în care sunt foarte îngrijoraţi din cauza prejudecăţilor britanicilor să pretindă că sunt italieni. “Nu îşi va da seama nimeni” că nu e aşa, conchide ziarul.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.