RECORD: Primar condamnat la 12 ani de inchisoare pentru fraude cu fonduri europene

Primarul comunei argeşene Corbeni, Daniel Dincuţă, şi fostul consilier local Daniel Ungureanu au fost condamnaţi la 12 ani de închisoare de către magistraţii Judecătoriei Curtea de Argeş, fiind acuzaţi de oţinerea ilegală a unor sume de bani din Fondul European de Garantare Agricolă.
Decizia instanţei nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs de către avocaţii celor doi, la Tribunalul Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX, citat de Gandul.

În cazul primarului Daniel Dincuţă şi a fostului consilier local Daniel Ungureanu, ambii de la PSD, magistraţii aumai dispus şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de şapte ani, respectiv dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa sau de a exercita o profesie de natura celei de care s-au folosit pentru săvârşirea de infracţiuni.
De asemenera, instanţa i-a obligat pe cei doi şi la plata în solidar către APIA a sumei de peste 305.186 de lei, din care 224.672 reprezintă debitul principal, iar 80.513,60 lei constituie accesorii la această sumă adăugându-se accesoriile aferente până la data achitării integrale a debitului. Hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeş nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs de către avocaţii celor doi inculpaţi la Tribunalul Argeş.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *