Referendum 2012. Curtea Constituţională reia joi dezbaterile pe marginea referendumului

Curtea Constituţională a României (CCR) reia, joi, dezbaterile pe marginea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, judecătorii CCR solicitând, cu o zi în urmă, informaţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Institutul Naţional de Statistică (INS), necesare soluţionării contestaţiilor, anunţă Agerpres, potrivit RomaniaLibera.ro.

CCR va continua joi, începând cu ora 9:00, dezbaterile referitoare la cele trei contestaţii primite şi confirmarea rezultatelor referendumului.

Într-un comunicat transmis miercuri seara presei, Curtea a precizat că au fost înregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central în legătură cu referendumul privind demiterea preşedintelui României desfăşurat pe 29 iulie.

“După înregistrare, s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un număr de 18.548 de procese-verbale întocmite de secţiile de votare din ţară şi străinătate. În acelaşi timp, au fost înregistrare trei dosare având ca obiect contestaţii, precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului”, arată Curtea.

Conform procedurilor, CCR urmează să se pronunţe, cu o majoritate de două treimi, asupra valabilităţii referendumului, judecătorii constituţionali luând în discuţie şi eventualele contestaţii.

Înainte de publicarea deciziei Curţii în Monitorul Oficial, aceasta este prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. Legislativul urmează să ia act de decizia Curţii, iar, în cazul în care ar adopta o hotărâre, aceasta poate fi supusă controlului constituţional.

Sursa: RomaniaLibera.ro

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Referendum 2012. Curtea Constituţională reia joi dezbaterile pe marginea referendumului

  1. Pingback: Referendum 2012. MAI a transmis CCR că există 18,2 milioane de alegători | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *