Referendum 2012. Documentul trimis de Parlament către CC: Legea aplicabilă pentru referendum este cea fără prag electoral

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au trimis astăzi o sesizare adresată judecătorilor Curţii Constituţionale în care susţin că legea aplicabilă pentru referendum este Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, în care nu era prevăzut condiţia de cvorum pentru validarea acestuia, arată Gândul.info.

„Vă rugăm să constataţi că prevederile în vigoare la data declanşării procedurii prezentului referendum erau cele ale Legii 3/2000, aşa cum a fost modificată de OUG nr. 41/2012. Legea aplicabilă procedurii de desfăşurare a referendumului este, în opinia noastră, cea de la data declanşării procedurii. Aplicarea unor prevederi legale intrate în vigoare ulterior declanşării procedurii referendumului este contrară dispozitiilor art. 15 alin. (2) din Constituţia României privind neretroactivitatea legii”, se arată în sesizarea trimisă de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului către Curtea Constituţională.

Totodată, ei cer CCR să „solicite toate informaţiile suplimentare pe care le vom detalia mai jos de la Biroul Electoral Central, Institutul Naţional de Statistică, Autoritatea Electorala Permanenta, Casa naţională de asigurări de sănătate şi orice alta instituţie a statului care ar putea atesta numărul real al populaţiei României”.

În sesizare se precizează că numărul real de voturi necesar pentru validarea referendumului este 8.274.112 + 1 vot daca luăm în considerare populaţia conform INS; sau 8.357.729 + 1 vot dacă luăm în considerare populaţia conform CNAS.

Sursa: Gandul.info
Foto:  marianneacsu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Referendum 2012. Documentul trimis de Parlament către CC: Legea aplicabilă pentru referendum este cea fără prag electoral

  1. Magda Carianopol 01/08/2012 at 14:19

    brontozaurii astia nu se potolesc?i-au tras-o lui Antonescu pesedeii de nu s-a vazut.ei au alesul lor:OPRESCU

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *