Regionalizarea Romaniei ca avantaj competitiv pentru aplicarea Strategiei Dunarii. Reuniunea Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii – IBR, 7 martie 2013

eurolinkRegionalizarea Romaniei ca avantaj competitiv pentru aplicarea Strategiei Dunari

Reuniunea Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii – IBR, 7 martie 2013

 

Din 2011, prin noua Strategie a macro-regiunii celor 14 State riverane Dunarii, denumita pe scurt SUERD, avem o harta clara si un ghidaj inclus pentru a reusi recuperarea decalajelor de dezvoltare, inclusiv din Romania, co-autoare alaturi de Austria la acest vast proiect transformativ pentru secolul 21. Aceasta Strategie nu este nicidecum un petic de hartie, ci a fost conceputa din start sa replice modelul de succes al Strategiei Marii Baltice intr-o zona mozaicata printr-un pachet financiar complex din surse UE combinate, dar si prin sansa incheierii unor coalitii/parteneriate de succes pentru investitii majore practic in toate marile domenii: infrastructura, mediu- energie, turism, patrimoniu cultural, reforma institutionala etc.

De aceea, beneficiind de amabilul sprijin acordat de prestigioase institutii precum Banca Nationala, MAE prin Coordonatorul National SUERD, Academia Romana si Institutul Bancar Roman, Danube Stakeholders Club (Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii in Romania) lansat in decembrie 2012 in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei Uniunii Europene, organizeaza cea de a doua editie la sediul IBR, in data de 7 martie (orele 14.00-18.00).

Evenimentul reuneste, pe de o parte, elita mediului de afaceri/investitional din Romania, iar, pe de alta parte, reprezentantii decidentilor politico-administrativi, in cadrul unui Consortiu al Partenerilor Strategici care va pilota initiativele si proiectele comune ce vor fi propuse si propulsate prin Club. Deja o serie de prestigioase institutii si personalitati ni s-au alaturat de la prima editie, in calitate de Mentori, Ambasadori Speciali sau Sponsori Morali precum: Inaltul Reprezentant al Presedintiei UE – E.S. Ambasador Kalliopi AVRAAM; Ambasadorul Austriei E.S. Michael SCHWARZINGER; Senator Prof. Ecaterina ANDRONESCU; Reprezentantul Steinbeis Transfer Network – Jurgen RAIZNER; Presedintele Uniunii Arhitectilor – Dr. Viorica CUREA; Reprezentantul Détente Consultants, Jamil BENABDALLAH.

Obiectivele-cheie ale acestei noi intalniri a oamenilor de afaceri si managerilor motivati de relansarea economica in zona sunt:

1. realizarea unei conectari eficiente si rapide a reformei regionalizarii Romaniei in raport cu standardele si exigentele dezvoltarii dupa model UE integrat a macro-regiunii Dunarii

2. stabilirea unei agende pragmatice si reprezentative pentru editia a III-a a Forumului de Inovare Social – Economica Dunare- Marea Neagra (IBR, 23-24 mai 2013), ce se va derula i acest an ca un spatiu de brokeraj al proiectelor pan-europene pe 3 domenii: energie si mediu; turism costier/ dunarean si navigabilitate; relansarea pietei muncii prin inovare sociala in context european.

Companiile si organizatiile interesate de afilierea la Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii, precum si de oportunitatile de investitii / financiare prin SUERD, pot consulta siteul www.houseofEurope.ro sau contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info@houseofeurope.ro.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *