Renate Weber: Decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia este arbitrară şi abuzivă

renate weberEurodeputata PNL Renate Weber, raportor media în Parlamentul European (PE), condamnă cu fermitate decizia de a închide postul public de radioteleviziune din Grecia şi subliniază că raportul său privind standardele minime pentru libertatea mass-media în UE exprimă clar necesitatea de a sprijini posturile publice de radio şi televiziune, noteaza Jurnalul.ro.

Condamn cu fermitate decizia de a închide postul public de televiziune din Grecia. Raportul pe care l-am redactat privind standardele minime pentru libertatea mass-media în UE, care a fost adoptat cu o foarte largă majoritate luna trecută, exprimă în mod clar necesitatea de a sprijini posturile publice de radio şi televiziune, acestea având un rol foarte important în societăţile noastre”, afirmă Renate Weber într-un comunicat dat publicităţii miercuri la Strasbourg.

“Autorităţile elene ar fi trebuit să vină cu soluţii pentru a reduce costurile, a îmbunătăţi transparenţa, calitatea programelor şi performanţa generală a postului public, în beneficiul telespectatorilor. Fac apel la autorităţi să redeschidă postul şi să găsească aceste soluţii, împreună cu toate părţile interesate”, declară Renate Weber.

Sursa: Jurnalul.ro
Foto:  europarl.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *