Renate Weber: E absurd sa spuna cineva ca n-am intrat in Schengen ”pentru ca ultimul MCV a spus…”

Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat controversa privind aderarea Romaniei la Schengen, aratandu-se de parere ca nu raportul MCV pe justitie e cauza pentru care nu am aderat, ci o situatie creata in mai multi ani.

renate weber“E o istorie intreaga, e absurd sa spuna cineva ca n-am intrat ‘pentru ca ultimul MCV a spus…’. Situatia e de mai multi ani, a fost manageriata prost si de Romania si de Bulgaria”, a spus Weber pentru Ziare.com.

“Lucrurile s-au schimbat foarte mult in privinta Schengen in ultimii ani, au inceput intr-un fel, au continuat altfel.

Au inceput prin niste relatii foarte proaste cu Franta, ale lui Traian Basescu si ale ministrului sau de Externe, Teodor Baconschi, care s-au ratoit la francezi in privinta MCV si au amenintat ca blocheaza aderarea Croatiei. Apoi s-au alaturat Germania si Olanda, care au propriul sau extremism.

E o perioada in care populismul castiga teren in Uniunea Europeana si daca poti sa ai tapi ispasitori, de ce sa nu faci din romani tapi ispasitori? Ati vazut si ce se intampla, cu britanicii care-i gasesc pe romani tapi ispasitori pe de o parte, olandezii pe de alta. Ei nu trebuie sa se justifice in niciun fel, pot sa isi permita sa se opuna”, a mai declarat Weber.

Mai multe declaratii ale eurodeputatului, AICI.

Sursa: Ziare.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *