Reportaj BBC: Hoţii români se pregătesc să ia “aurul” la Jocurile Olimpice de la Londra

Poliţia britanică se află în alertă după ce a primit informaţii că grupări din America de Sud şi Europa de Est, inclusiv din România, plănuiesc să jefuiască turiştii veniţi la Londra, în perioada Jocurilor OlimpiceBBC a difuzat, potrivit Jurnalul.ro,  un reportaj în care o bandă de hoţi de buzunare explică metodele prin care reuşesc să-i uşureze pe turişti de portofele, telefoane, laptopuri sau aparate foto.

Johnny, Mario şi Danny fac parte dintr-o reţea de 50 de români care acţionează în Barcelona, iar acum vizează “aurul” la Londra, povesteşte reporterul britanic. Ei se documentează pe internet, analizând imagini din marile centre comerciale aflate în apropierea Satului Olimpic, autobuzele supraaglomerate şi metrou, planificându-şi ieşirea pe baza imaginilor din satelit cu străzile Londrei.

“Este în sângele meu, asta e tot ce ştiu să fac. Noi asta facem şi o facem bine”, spune Danny, care este hoţ de buzunare de la vârsta şapte ani.

“Uite, fac tot felul de trucuri pentru a le distrage atenţia turiştilor, iar portofelul sau telefonul a şi dispărut! Durează numai o secundă, iar vacanţa lor e distrusă”, explică Johnny, care ia un pachet de cărţi şi îl face să dispară sub braţ.

“Aparatele foto, laptopurile şi telefoanele sunt trimise în România pentru ca să fie vândute pe piaţa neagră şi putem să facem cam 5.000 de euro într-o săptămână, dacă turiştii îşi lasă bagajele numai o secundă”, continuă tânărul.

Mai multe detalii AICI.

Foto: noc-ukr.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *